Polievka z pečenej mrkvy

Polievka z pečenej mrkvy

Polievka z pečenej mrkvy

nelkafood

By NELKAFOOD

   Typicky jesenná polievka plna chuti a kvalitných prísad. Tak by som definovala túto misku, ktorá je v spojení s lahodným extra panenským olivovým olejom dokonalá.

 

„Nebudem na to používať slová, lepšie je raz vyskúšať a uvidíte.“

Prísady:

  • 1 kg mrkvy
  • 3 šalotky
  • 1 celá hlava cesnaku
  • 1 kl rasce
  • 1 kl čili vločiek
  • 25 ml olivového oleja
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 3 vetvičky čerstvého tymianu
  • 1 liter vývaru

Na dokončenie:

Postup:

 

   Rúru rozohreje ma 190-200 stupňov. Mrkvu nakrájame na menšie kúsky, šalotku na štvrtiny, cesnak prerežeme a spolu s tymianom, rascou a čili vločkami vložíme do pekáča vhodného do rúry. Pokvapkáme to všetko olivovým olejom, ochutíme soľou, korením a vložíme do rozohriatej rúry na 190 stupňov na cca 40-50 minút. 

Pečenú mrkvu vyberieme z rúry a preložíme do hrnca pridáme vylúpnutý cesnak bez tymianu. 

Do hrnca pridáme horúci vývar a tyčovým mixérom rozmixujte na pyré. 

Pred servírovaním pokvapkáme smotanou, ozdobíme kvalitným extra panenským olivovým olejom  Borges (spoločnosť Borges oslavuje už 125 rokov a priváža na trh kvalitné potraviny zo Stredomoria). Polievku môžeme ozdobiť napríklad tekvicovými semienkami. Dobrú chuť. 

                                                                          Dobrú chuť vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR