TEPLÝ ŠALÁT S PEČENOU ZELENINOU
By NELKAFOOD
Tak toto ti bude chutiť! Pretože je to mega, mega, mega dobre!! Ok koľko krát som použila slovo mega??? Tento teplý pšeničný šalát s pečenou zeleninou je vyrobený zo sladké zemiaku, mrkvy a cukiny a spolu sú opečené do dokonalosti.
„Potom som upečenú zeleninu zamiešala s uvarenie pšenicou a úžasným kari dresingom. Tak, čo už som ti urobila dostatočné chute?“
Prísady:
- 1 šálka uvarenej pšenice
- 2 pl extra panenského
- olivového oleja
- 1 sladký zemiak
- 3 mrkvy
- 1 mladá cukina
Kari dresing:
- 100 ml extra panenského
- olivového oleja
- šťava z jedného citróna
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 kl kari korenia
- 1 kl medu
- kvapka vody
- soli, mleté čierne korenie
Na dokončenie:
- Rukola výhonky
- Opečene tekvicové semienka
Postup:
Pšenicu uvaríme podľa návodu na obale. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Všetku zeleninu nakrájame, pokvapkáme olivovým olejom a pečte asi 25-30 minút do mäkka.
V zaváraninovom pohári zmiešame všetky prísady na dresing a pretrepeme, kým sa všetko spojí. Do veľkej misky dáme uvarenú pšenicu a pečenou zeleninu. Polejme dresingom poriadne premiešame, aby sa všetko pekne prepojilo. Na záver pridáme výhonky a tekvicové semienka. Hneď podávame.
Dobrú chuť Vaša Nela