TEPLÝ ŠALÁT S PEČENOU ZELENINOU

TEPLÝ ŠALÁT S PEČENOU ZELENINOU

TEPLÝ ŠALÁT S PEČENOU ZELENINOU

nelkafood

By NELKAFOOD

    Tak toto ti bude chutiť! Pretože je to mega, mega, mega dobre!! Ok koľko krát som použila slovo mega???  Tento teplý pšeničný šalát s pečenou zeleninou je vyrobený zo sladké zemiaku, mrkvy a cukiny a spolu sú opečené do dokonalosti.

„Potom som upečenú zeleninu zamiešala s uvarenie pšenicou a úžasným kari dresingom. Tak, čo už som ti urobila dostatočné chute?“

Prísady:

  • 1 šálka uvarenej pšenice
  • 2 pl extra panenského
  • olivového oleja
  • 1 sladký zemiak
  • 3 mrkvy
  • 1 mladá cukina
Kari dresing:
  • 100 ml extra panenského
  • olivového oleja
  • šťava z jedného citróna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 kl kari korenia
  • 1 kl medu
  • kvapka vody
  • soli, mleté čierne korenie
Na dokončenie:
  • Rukola výhonky
  • Opečene tekvicové semienka

Postup:


   Pšenicu uvaríme podľa návodu na obale. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Všetku zeleninu nakrájame, pokvapkáme olivovým olejom a pečte asi 25-30 minút do mäkka.
   V zaváraninovom pohári zmiešame všetky prísady na dresing a pretrepeme, kým sa všetko spojí. Do veľkej misky dáme uvarenú pšenicu a pečenou zeleninu.  Polejme dresingom poriadne premiešame, aby sa všetko pekne prepojilo. Na záver pridáme výhonky a tekvicové semienka. Hneď podávame.

                       Dobrú chuť Vaša Nela

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR