Čokoláda
By NELKAFOOD
Dnešný lenivý deň sa niesol v znamení pečenia a oddychu v rodinnom kruhu. No popritom som si dopriala lahodnú horúcu čokoládu. Moje deti ju zbožňujú v trošku redšej konzistencii a pochutnávajú si na nej ako na kakau. Takúto prípravu čokolády som videla niekde na instagrame.
“ Dlho mi vrátala v hlave, až som ju vyskúšala. A výsledok???“
Toľko správ s prosbou na spísanie receptu mi už dlho neprišlo. A tak sedím pri počítači a píšem vám tento recept, aby ste si ju mohli dopriať aj vy. Recept s videom nájdete aj tu.
Prísady:
- 2 poriadne hrste kešu orechov
- 400ml vlažnej vody
- 4 datle
- 2 kávové lyžičky prášku z nepražených kakaových bobov
- štipka vanilky
- štipka soli
- 3 pásiky horkej čokolády
Postup:
Kešu orechy zalejem vodou a nechám cez noc stáť. Následne ku kešu orechom namočeným vo vode pridám odkôstkované datle (osladia nám čokoládu) a rozmixuje do hladka. Teraz mám hotové kešu mlieko a takýmto spôsobom si vieme domáce rastlinné mlieko pripraviť z akýchkoľvek orechov. Ak už je mlieko úplne hladké pridám vanilku, kakao a štipku soli. Ešte raz premixujem, aby som predišla hrudkám z prášku kakaa. Zmes prelejem do hrnca a vložím nasekanú horkú čokoládu. Za stáleho miešania na miernom ohni privediem k varu. A teraz už len stačí naliať si pohár horúcej čokolády a vychutnať si roztápajúci sa sneh za oknami. Z uvedenej dávky vám vyjdú približne tri menšie šálky horúcej čokolády. Zdieľajte, komentujte a podeľte sa s priateľmi o tento recept, aby si aj oni mohli pochutnať na čokoláde a vrátiť sa tak do detských čias. Teraz vám už len zaprajem dobrú chuť.