Čokoládový koláč

Čokoládový koláč

Čokoládový kolč

nelkafood

By NELKAFOOD

    Nie nie je to len čokoládový koláč. Je to prosím Vás ten najdokonalejší čoko koláč s jemným podtónom údenej soli. Ak teraz krútite hlavou okamžite s tým prestaňte!!

„Dajte mu prosím šancu. Verte mi, že tá údená morská soľ dodá koláču skvelú chuť a vyladí sladkosť čokolády.“

Prísady:

  • 2 vajíčka
  • 80g masla
  • 100g cukru
  • štipka údenej morskej soli
  • 50-60g mlieka
  • vanilka
  • 120g polohrubej muky
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 1 polievková lyžica oleja

Postup:

   Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielky so štipkou soli a asi 1 kopcovitou polievkovú lyžicou cukru vyšľahane do snehu. V miske od robota vymiešame (utrieme) maslo so zbytkom cukru do peny. Bude to trvať pomerne dlho (cca 10-20 minút), ale verte že to stojí za to. K maslu primiešame vanilku. Až teraz zašľaháme žĺtka. Po kvapkách za stáleho miešania prilejeme mlieko. Muku s kakaom preosejeme do maslovej zmesi zamiešame a nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Cesto prelejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vrch bohato posypeme čokoládových kúskami. Rúru rozohrejeme na 160 stupňov na horný spodný ohrev. Koláč pečieme v strednej časti rúry približne 40-50 minút. Záleží od toho. akú veľkú nádobu na pečenie použijete.

   Dúfam, že si tohto čokoládového  fešáka obľúbite tak ako ja.  Dobrú chuť      Vaša Nela

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR