MAKOVO-SLIVKOVÝ KOLÁČ
By NELKAFOOD
Prezradím Vám originálny recept na dezert, ktorý si ľudia zamilujú. Je veľmi jednoduchý, bez múky a pritom je tak chutný.
„Pri písaní tohto receptu sa v myšlienkach vraciam k raňajkám a šálke kávy. „
Tieto som si vychutnávala s pohľadom upretým na mačky, ktoré sa prechádzali pod našim balkónom. Pohodu pri raňajkách ukončil môj syn. Zobudil sa výnimočne až o 8- mej , a krikom sa dožadoval mojej pozornosti.
Prísady:
- 150 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 0,5 dcl oleja
- 0,5 dcl prevarenej vody
- 150 g makovej múky
- 4 g prášku do pečiva
- 200 g sliviek (alebo akékoľvek sezónne ovocie)
POSTUP:
Vajíčka rozdelím a z bielkov vyšľahám tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vymiešam do peny. Pridám olej, vodu a premiešam. Metličkou vmiešam makovú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver opatrne pridám sneh z bielkov. Cesto vylejem na maslom vymastený a strúhankou vysypaný okrúhly (tortový) plech. Na vrch cesta poukladám očistené a nakrájané slivky. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 ⁰C cca 35 minút. Pred podávaním posypem práškovým cukrom. Skúste si tento koláč pripraviť aj vy, a uvidíte, že vás ľudia budú za neho milovať.