Krémová polievka z cícera s lososom

Krémová polievka z cícera

nelkafood

By Nelkafood

Polievka, ktorá zasýti, pošteklí chuťové poháriky a navyše je nabitá bielkovinami.

„A viete, čo je na  príprave cícera najlepšie???“

Pri jeho príprave varením neprichádzame o žiadne vitamíny ani živiny. Obsahuje veľké množstvo vlákniny, má príjemnú orieškovú chuť a je ľahko stráviteľná. Preto sa dá použiť do veľkého množstva pokrmov. Či už sladkých alebo slaných.  V akých receptoch ho používate?? Inšpirujte ma, a podeľte sa so mnou o recept z vašej kuchyne.

 

Prísady:

 

  • 1 konzerva cíceru (je možné nahradiť aj vopred  uvareným cícerom)
  • 4 ks zemiak
  • 1l vývaru (kuracieho/zeleninového)
  • 1dl plnotučného mlieka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kôpor
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • losos

 

Postup:

 

Prvým krokom bude príprava lososa.  Lososa pokvapkám olivovým olejom, osolím, okorením a pečiem v pekáči vo vyhriatej rúre  na 200⁰C približne 15-20 minút podľa veľkosti ryby. Čas pečenia využijem k príprave samotnej polievky. Vo vývare uvarím nakrájané zemiaky a cesnak. Asi v polovici varenia pridám odkvapkaný cícer. Keď sú zemiaky aj cícer uvarené do mäkka, pridám, posekaný kôpor, a nechám  krátko spolu povariť. Uvarené zemiaky spolu s cícerom, cesnakom a pridaným kôprom rozmixujem do hladkého krému, ktorý zjemním pridaním mlieka.  Nechám spolu  prevrieť a odstavím. Polievku servírujem v hlbokom tanieri spolu s kúskami lososa, jemne pokvapkaným  olivovým olejom. Skúste túto polievku uvariť pre svojho partnera na večeru,  a možno vás cícer prekvapí svojimi afrodiziakálnymi účinkami. Pokojne mi potom dajte vedieť ako to dopadlo. Dobrú chuť.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR