Bazalkové pesto

Bazalkové pesto

Bazalkové pesto

nelkafood

By Nelkafood

Pesto je pôvodom talianske „tajomstvo chutí“, ktoré postupom času ovládlo nielen chuťové poháriky talianov, ale takmer  celého sveta. Ako čo  najvernejšie  opísať jako chutí?

Mojimi slovami sa vyjadrím –  „nebíčko v ústočkách“-.

Samozrejme, že si ho môžete zakúpiť v obchodnej sieti. Odporúčam však osobnú prípravu pesta, ktorá je jednoduchá. Počas jeho prípravy pošteklíte noštek  vôňou  byliniek, a chuťové poháriky sa nebudú vedieť dočkať výsledného produktu..

“Výroba domáceho pesta nie je vôbec zložitá a výsledok určite stojí za to. “

 

Prísady:

 

  • 1 šálka listov bazalky
  • ½ šálky špenátových listov
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 hrsť vlašských orechov
  • olivový olej
  • podľa potreby šťava z ½ citróna

 

Príprava:

 

Všetky prísady vložím do mixéra, kde ich spracujem na úplne hladkú  hmotu.  Podľa potreby prilievam   olivový olej, ktorý všetko krásne spojí.

Čo viac si môže gazdinka v kuchyni priať ? Jednoduchá príprava, lahodná chuť, mnohostranné použitie.  Šupneme ho k cestovinám, pečenému mäsku, do nátierky, potrieme  ním pizzu?  Verím, že si ho obľúbite  tak ako ja, a podelíte sa o jeho použitie vo vašej kuchyni aj s inými čitateľkami.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku.

SPÄŤ NAHOR