
hovädzie mäso s brokolicou

By NELKAFOOD
Toto je jeden z tých receptov, ktoré si dopraješ, keď počas týždňa nemáš čas variť, no túžiš po miske plnej chutí, ktorá ťa príjemne zahreje. Dokonale vyvážená omáčka, ktorá dopĺňa prudko restované mäso s takmer minimálnym úsilím je presne to, čo vyhľadávam počas nabitého pracovného týždňa.
„Tak poďte spolu so mnou pripraviť lahodnú misku rýchleho jedla.“
Prísady
- 500g hovädzieho mäsa
- ½ menšej brokolice
- olivový olej
- 3 strúčiky cesnaku
- kúsok zázvoru
Omáčka
- 60g sójovej omáčky s nízkym obsahom soli
- 100-150ml vody
- 50g hnedého cukru
- 1 polievková lyžica ryžového octu
- 1 polievková lyžica sezamového oleja
- 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
- 1 kávová lyžička sumaku
Na podávanie
- ryža
- mladá cibuľka
- sezam
Postup
Mäso nakrájame na malé jemné pásiky a brokolicu rozoberieme na drobné ružičky. Panvicu rozohrejeme a na olivovom oleji opečieme prelisovaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Pridáme mäso a opečieme z každej strany. Následne vložíme brokolicu a necháme približne 10 minút opekať. Medzitým pripravíme omáčku zmiešaním všetkých potrebných prísad. Omáčkou podlejeme mäso s brokolicou, premiešame, necháme prevrieť a odstavíme. Podávame s uvarenou ryžou a posypané nakrájanou mladou cibuľkou. Na záver môžeme posypať sezamom. Dobrú chuť Vaša Nela.
Nelka, jedna otázočka. To mäsko si mala sviečkovicu??
Mala som mäso na steak