Burrito
By NELKAFOOD
Iba tri požiadavky: rýchla príprava, vyvážená chuť a ľahko dostupné prísady. Presne toto boli moje požiadavky na prípravu tejto večere. Keďže mi ostala uvarená ryža, tak voľba padla na burrito.
„A ja sa dnes v tomto recepte s vami podelím o to, ako ho doma pripravujem ja.“
Prísady
- 500g mletého hovädzieho mäsa
- 1 tvrdá hruška
- kúsok zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- 40g sójovej omáčky
- 40g hnedého cukru
- sezamový olej na opečenie
- uvarená ryža
- tortily
Na omáčku
- 120g majonézy
- 15g masla
- 40g hustého rajčinového pretlaku
- 5g hnedého cukru
- 20-30g vody
- sušený cesnak
- mletá červená paprika
- soľ
Postup:
Panvicu rozohrejeme a na sezamovom oleji, opečieme prelisovaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Pridáme hnedý cukor a necháme jemne rozpustiť. Následne pridáme mäso a opečieme. Pridáme ošúpanú a na kocky nakrájanú hrušku. Premiešame, zalejeme sójovou omáčkou a pod pokrievkou necháme podusiť približne 20 minút. Do hotového mäsa primiešame uvarenú ryžu.
Omáčku pripravíme zmiešaním všetkých prísad na ňu potrebných. Burrito podávame nasledovným spôsobom. Tortilu potrieme omáčkou na to navrstvíme mäsovo-ryžovú zmes a na vrch môžeme poukladať zeleninu, ktorú obľubujete. Tortilu zavinieme a vychutnáme si chutné burrito. Dobrú chuť Vaša Nela.