Home » Cukinové „špagety‟ s kešu omáčkou
Cukinové „špagety‟ s kešu omáčkou
Cukinové „špagety‟ s kešu omáčkou
By nelkafood
Vedeli ste o tom, že sa z cukiny dajú pripraviť „špagety‟? Ja som to objavila, keď som minulý rok dostala od svokry na narodeniny špiralizér na zeleninu.
Odvtedy sa mi často stáva, že namiesto klasických špagiet, ktoré pripravujem svojim deťom si pripravím „špagety‟ z cukiny. Používanie toho prístroju bola pre mňa zo začiatku celkom veda. A prečo? Pretože som nevedela nájsť fintu, aby som z cukiny získala „špagety‟. A tak mnoho pokusov skončilo skôr v koši. No po čase som prišla na to, že čím mladšia a tenšia cukina ( ktorá nemá uprostred veľa semienok), tým lepšie a ľahšie sa „špagety‟ podaria.
„Veľké fanfáry pre toto jedlo, pretože je geniálne.“
Prísady:
- ½ hrnčeka kešu masla
- ½ hrnčeka kokosového krému
- Šťava z ½ menšieho citrónu
- 1 strúčik cesnaku
- Čili, soľ
- 2 cukiny
- 2 plátky mangalicovej slaniny
Postup:
Cukinu si upravím na špagety a to pomocou špiralizéru na zeleninu. Ak ho doma nemáte, môžete použiť škrabku na zemiaky a pripraviť si niečo ako tagliatelle. Cukinu máličko osolím a nechám postáť. Ak nemáte kešu maslo, vyrobíte si ho jednoducho doma a to tak že v mixéri mixujete orechy pokiaľ nezískate jemný krém. Následne do masla pridáme kokosový krém, citrónovú šťavu, cesnak a vymixujeme omáčku. Na rozpálenej panvici si opražím na drobné kocky nakrájanú mangalicovú slaninu. Keď sa vypečie pridám špagety z cukiny nechám jemne prehriať a zalejem celé pripravenou kešu omáčkou. Jedlo hneď servírujem a podávam. Verím, že si toto jedlo hneď zamilujete a podelíte sa o recept so svojimi priateľmi.