Domáca čokoládová zmrzlina
By NELKAFOOD
Povedal niekto čokoláda? Takže pekne poporiadku. Keď som pripravovala túto zmrzlinu, sebecky som pritom myslela na to čo chcem a po čom túžim ja. Niečo čo bude iba moje, nie príliš sladké a s použitím kvalitných surovín. Niežeby som pri deťoch šetrila, to nie práve naopak. Ale túto zmrzlinu som túžila mať v horkej arašidovej chuti, ktorá nemusí každému padnúť na úžitok.
„No ak si vyzretá žena ako ja, asi tiež uprednostníš horkosť pred presladenou chuťou.“
Prísady:
- 3-4 zrelé zmrznuté banány
- 150 g smotany na šľahanie
- 100 g jemného tvarohu
- 20 g 90 % čokolády
- 1 polievková lyžica kakaa
- 1 polievková lyžica arašidového masla
- 1 polievková lyžica arašidov
Postup:
Zmrznuté banány rozmixujeme, pridáme smotanu, tvaroh, kakao, arašidové maslo, nasekanú čokoládu a celé premixujeme. Celú zmes premiestnime do zmrzlinovača, kde ju necháme schladiť. Následne prisypeme celé arašidy a zmrzlinu podávame. Ak je to potrebné, zmrzlinu môžeme dosladiť napríklad medom no ak použijete na prípravu prezreté banány myslím, že to nebude potrebné. Dobrú chuť Vaša Nela.