Domáca čokoládová zmrzlina

Čokoládová zmrzlina

Domáca čokoládová zmrzlina

nelkafood

By NELKAFOOD

   Povedal niekto čokoláda? Takže pekne poporiadku. Keď som pripravovala túto zmrzlinu, sebecky som pritom myslela na to čo chcem a po čom túžim ja. Niečo čo bude iba moje, nie príliš sladké a s použitím kvalitných surovín. Niežeby som pri deťoch šetrila, to nie práve naopak. Ale túto zmrzlinu som túžila mať v horkej arašidovej chuti, ktorá nemusí každému padnúť na úžitok.

“No ak si vyzretá žena ako ja, asi tiež uprednostníš horkosť pred presladenou chuťou.”

Prísady:

  • 3-4 zrelé zmrznuté banány

  • 150 g smotany na šľahanie

  • 100 g jemného tvarohu

  • 20 g 90 % čokolády

  • 1 polievková lyžica kakaa

  • 1 polievková lyžica arašidového masla

  • 1 polievková lyžica arašidov

 

Postup:

   Zmrznuté banány rozmixujeme, pridáme smotanu, tvaroh, kakao, arašidové maslo, nasekanú čokoládu a celé premixujeme. Celú zmes premiestnime do zmrzlinovača, kde ju necháme schladiť. Následne prisypeme celé arašidy a zmrzlinu podávame. Ak je to potrebné, zmrzlinu môžeme dosladiť napríklad medom no ak použijete na prípravu prezreté banány myslím, že to nebude potrebné. Dobrú chuť Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku.

SPÄŤ NAHOR