Losos s guinoou a fazuľkami

Losos

nelkafood

By NELKAFOOD

   Skúšali ste už varenie v pyramíde? Že nie??? Tak potom nepoznáte zepter stĺpec, kde naraz pripravíte 2 až 4 jedlá v pare, bez tuku a na nízkej teplote. A čo to vlastne znamená? No to, že ušetríte energiu, čas a peniaze.

“A to sa nám páči nie?”

Prísady:

  • 1 filet lososa

  • 200g zelených fazuliek

  • 50g guinoa (na jednu porciu)

  • chilli

  • olivový olej

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1 jarná cibuľka

  • šťava z citróna

  • soľ, mleté čierne korenie

 

Postup:

   Quinou si sparím vriacou vodou, aby som ju zbavila horkosti. Menšiu nádobu rozohrejem,  pridám olivový olej, cesnak a sparenú guinou. Premiešam nechám opiecť a zalejem cca 100g vody. Tak aby voda siahala až nad quinou. Osolím premiešam a pod pokrievkou na miernom ohni varím približne 10-15 minút. Keďže používam výbavu od zepter, tá mi umožňuje variť v poschodiach a tak som na vrch hrnca kde sa varila guinoa dala naparovaciu nádobu,  v ktorej som naparovala lososa  počas tej doby kým sa varila guinoa. Pritom, ako sa varí hlavné jedlo, zatiaľ si očistené a na menšie kúsky nakrájané zelené fazuľky opečiem na 2 lyžiciach olivového oleja a strúčiku cesnaku. Na záver pridám nadrobno nakrájané chilli a pokvapkám citrónovou štavou podľa chuti.  Kým sa všetko uvarí nakrájam si nadrobno jarnú cibuľku a tu vmiešam do hotovej guinoi. Celé toto jedlo bolo hotové za 10-15 minúť. Čo poviete na takéto rýchle a zdravé varenie? Dobrú chuť Vaša Nela.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *