
Losos

By NELKAFOOD
Skúšali ste už varenie v pyramíde? Že nie??? Tak potom nepoznáte zepter stĺpec, kde naraz pripravíte 2 až 4 jedlá v pare, bez tuku a na nízkej teplote. A čo to vlastne znamená? No to, že ušetríte energiu, čas a peniaze.
„A to sa nám páči nie?“
Prísady:
- 1 filet lososa
- 200g zelených fazuliek
- 50g guinoa (na jednu porciu)
- chilli
- olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 jarná cibuľka
- šťava z citróna
- soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Quinou si sparím vriacou vodou, aby som ju zbavila horkosti. Menšiu nádobu rozohrejem, pridám olivový olej, cesnak a sparenú guinou. Premiešam nechám opiecť a zalejem cca 100g vody. Tak aby voda siahala až nad quinou. Osolím premiešam a pod pokrievkou na miernom ohni varím približne 10-15 minút. Keďže používam výbavu od zepter, tá mi umožňuje variť v poschodiach a tak som na vrch hrnca kde sa varila guinoa dala naparovaciu nádobu, v ktorej som naparovala lososa počas tej doby kým sa varila guinoa. Pritom, ako sa varí hlavné jedlo, zatiaľ si očistené a na menšie kúsky nakrájané zelené fazuľky opečiem na 2 lyžiciach olivového oleja a strúčiku cesnaku. Na záver pridám nadrobno nakrájané chilli a pokvapkám citrónovou štavou podľa chuti. Kým sa všetko uvarí nakrájam si nadrobno jarnú cibuľku a tu vmiešam do hotovej guinoi. Celé toto jedlo bolo hotové za 10-15 minúť. Čo poviete na takéto rýchle a zdravé varenie? Dobrú chuť Vaša Nela.