Polievka z pečených rajčín

Polievka z pečených rajčín

Pečené rajčiny

nelkafood

By NELKAFOOD

   Tento recept vznikol na základe debaty v práci.  Sliny mi celú cestu domov tiekli a jediná vec, po ktorej som túžila bola miska  plná horúcej, voňavej a lahodnej polievky.

„Takže si viete predstaviť ten môj príchod domov, keď som ešte ani nebola vyzutá a už som trieskala hrncami a zapínala rúru. „

   Asi vám nemusím hovoriť, že tým že som polievku pripravovala v nádobe od zepter sa doby prípravy skrátila a ja som už o pár minút mala v ruke misku s touto polievkou. 

 

Prísady:

  • 1kg rajčín (najlepšie domácich)

  • 2 veľké mrkvy

  • 4-5 strúčikov cesnaku

  • 4 stonky tymianu

  • 2-3 polievkové lyžice olivového oleja

  • soľ, mleté čierne korenie

  • 1 liter vývaru

  • 1 dcl kvalitného vína

  • 1 dcl smotany na šľahanie

 

Postup:

   Rajčiny a mrkvu očistím a nakrájam na rovnaké kúsky. Premiestnim na plech na pečenie, pokvapkám olivovým olejom, osolím, okorením pridám stonky tymianu a dám piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov cca 20 minút. Po upečení rozohrejem nádobu a celú upečenú zmes tam premiestnim ( okrem stoniek tymianu, z tých dám iba lístočky). Podlejem vínom, z ktorého nechám odpariť alkohol a následne všetko zalejem vývarom. Na miernom ohni nechám povariť približne 10 minút. Následne ponorným mixérom rozmixujem do hladkej krémovej konzistencie. Celé zjemním smotanou a podávam. Dobrú chuť Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR