
Restované hovädzie

By NELKAFOOD
Keď som sa odhodlávala pripraviť dobrý obed, moje zadanie bolo jasné. Využiť kúsok hovädzieho, ktoré na mňa čakalo v chladničke.
„Panvica od zepter splnila presne svoj účel a mäso som pripravila behom chvíľky. „
Stačí ju totižto rozohriať na miernom ohni, a nakrájané mäso na jemné prúžky orestovať. Ak mi neveríte, presvedčte sa o tom sami. Veď pripraviť si takúto dobrotu Vám zaberie iba chvíľku.
Prísady :
- hovädzí steak
- zemiaky (najlepšie drobné, budú mať veľmi lahodnú chuť)
- bylinky podľa chuti ( ja som použila provensálske korenie)
- bazalkové pesto
- biely jogurt gréckeho typu
- olivový olej
- maslo
- soľ, mleté čierne korenie, kvapka sójovej omáčky
- zelený šalát
Postup:
Mäso vyberiem cca dve hodiny dopredu, aby získalo izbovú teplotu. Teraz je už príprava celkom rýchla a jednoduchá. Preto začnem tým, že v nádobe od zepter si uvarím v šupke zemiaky. Mäso nakrájam na rezančeky jemne osolím, okorením a zakvapnem sójovou omáčkou. Na rozohriatu panvicu pridám olivový olej a trošku masla. Mäso prudko z každej strany otestujem. Odstavím z ohňa a nechám pod pokrievkou mäso odpočinúť. Medzitým vymiešam biely jogurt s pestom a bylinkami, bude to dokonalý základ pre mäso, zemiaky a zelený šalát. Keď je všetko hotové stačí to len naservírovať tak, aby to lahodilo oku.
Stačí tak malo a dokonalá chuť je na svete čo vy na to? Vaša Nela.