Prudko restované hovädzie

Restované hovädzie

nelkafood

By NELKAFOOD

   Keď som sa odhodlávala pripraviť dobrý obed, moje zadanie bolo jasné. Využiť kúsok hovädzieho, ktoré na mňa čakalo v chladničke.

“Panvica od zepter splnila presne svoj účel a mäso som pripravila behom chvíľky. “

   Stačí ju totižto rozohriať na miernom ohni, a nakrájané mäso na jemné prúžky orestovať. Ak mi neveríte, presvedčte sa o tom sami. Veď pripraviť si takúto dobrotu Vám zaberie iba chvíľku.

 

Prísady :

  • hovädzí steak

  • zemiaky (najlepšie drobné, budú mať veľmi lahodnú chuť)

  • bylinky  podľa chuti ( ja som použila provensálske korenie) 

  • bazalkové pesto

  • biely jogurt gréckeho typu

  • olivový olej

  • maslo

  • soľ, mleté čierne korenie, kvapka sójovej omáčky

  • zelený šalát 

 

Postup:

   Mäso vyberiem cca dve hodiny dopredu, aby získalo izbovú teplotu. Teraz je už príprava celkom rýchla a jednoduchá. Preto začnem tým, že v nádobe od zepter si uvarím v šupke zemiaky. Mäso nakrájam na rezančeky jemne osolím, okorením a zakvapnem sójovou omáčkou. Na rozohriatu panvicu pridám olivový olej a trošku masla. Mäso prudko z každej strany otestujem. Odstavím z ohňa a nechám pod pokrievkou mäso odpočinúť. Medzitým vymiešam biely jogurt s pestom a bylinkami, bude to dokonalý základ pre mäso, zemiaky a zelený šalát. Keď je všetko hotové stačí to len naservírovať tak, aby to lahodilo oku.

Stačí tak malo a dokonalá chuť je na svete čo vy na to? Vaša Nela.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *