Domáci tatarák
By NELKAFOOD
Mnohými milovaný, mnohými zatracovaný. Áno aj to je tatársky biftek. Ku ktorej skupine patríš ty? Ja k milovníkom, aj keď tomu vždy tak nebolo. Surové mäso bolo pre mňa dlho tabu. No ochutnala som ho na podnet kamošky Jarky, ktorá mi povedala, že je to nátierka.
„Takýmto malým trikom som surové mäso ochutnala a prepadla mu tak, že si ho doma pripravujem pomerne často.“
Prísady:
- 200g hovädzej sviečkovice
- 1 žĺtok
- 1 kyslá uhorka
- 1 menšia cibuľa
- soľ, mleté čierne korenie
- ½ kávovej lyžičky horčice
- ½ kávovej lyžičky kečupu
- sójová omáčka
- worčestrová omáčka
Na podávanie:
- chlieb
- strúčik cesnaku
Postup:
Na tataráku je najdôležitejšia príprava mäsa. Dá sa upraviť dvoma spôsobmi. Buď škrabaním mäsa ostrým nožom, alebo jednoducho mäso nakrájať nadrobno a následne pomlieť. Niekto ho melie aj niekoľkokrát. Keď mám mäso upravené nechám ho v miske, a zatiaľ si nadrobno nakrájam kyslú uhorku, cibuľu a to veľmi na jemno. Následne pridám k mäsu, ochutím soľou, mletým čiernym korením, žĺtkom, sójovou omáčkou, worčerstrovou omáčkou, horčicou a kečupom. Poriadne premiešam a nechám aspoň pol hodinu v chlade odstáť, aby sa všetky chute prepojili. Medzitým si z kváskového chlebíka pripravím nasucho hrianky (kto má rad tak topinky na oleji). Potom už len stačí hrianku pomazať strúčikom cesnaku a naniesť odležaný tatarsky biftek. Ak chceš viac takýchto rýchlych a chutných receptov poď sa spriateliť na facebooku. Nezabudni napísať či tatarák obľubuješ a ak áno, zanechaj komentár ako si ho pripravuješ ty. Tvoja Nela.
Do tataráku sa nikdy nedávala kyslá uhorka, ani doma, ani v žiadnej reštaurácii vám ju nepridali. Chýba vám v recepte mletá červená paprika a chilli
Dobrý deň, ak ju v tataráku nechcete tak odporúčam pohľadať iný recept. Mne tam nevadí a dokonca tatarák takto zbožňujem. Vždy pridávam recepty tak ako chutia mne. Krasny deň.