Tekvicové a cviklové tapas

Tekvicové a cviklové tapas

Tekvicové a cviklové tapas

nelkafood

By NELKAFOOD

     Toto je presne ten recept, ktorý sa hodí na sobotný večer k poháru vína. A keďže je jesenné obdobie myslím, že tekvica a cvikla sa nájde takmer v každej domácnosti. A ak by aj náhodou nie, sú jej plné obchody. Takže verím, že si tieto chlebíky pripravíte doma aj vy. Možno tento recept poznáte z televízie, kde ste ma videli aj so synom Dávidkom v Teleráne. Teda ak tak skoro vstávate.

„Tapas je malé občerstvenie v podobe degustačného tanierika či jednohubky. Tento názov pochádza zo Španielska, kde je tento spôsob stravovania veľmi obľúbený.“

     Tak si pripravte pohár dobrého vína a hor sa na prípravu.

 

Tekvicové tapas

 

Prísady:

 

  • maslová tekvica
  • himalájska soľ
  • tymian
  • olivový olej
  • vlašské orechy
  • olej z hľuzovky
  • chlebová bageta
  • listy šalátu

 

Postup:

 

     Tekvicu prekrojím na polovicu a vydlabem. Polovice tekvice položím na alobal, pokvapkám olivovým olejom osolím a posypem lístkami čerstvého tymianu. Takto pripravenú tekvicu zabalím do alobalu. Pečiem vo vyhriatej rúre na 200 -220 C⁰ približne 40 minút. Následne nechám vychladnúť. Tekvicu pokvapkám olejom z hľuzovky posypem nasekanými orechmi a servírujem na koliesku bagety na ktorú navrstvím listový šalát a vydlabanú tekvicu. Vrch posypem orechmi a lístkami tymianu.

 

Cviklové tapas

 

Prísady:

  • cvikla
  • soľ, mleté čierne korenie
  • tymian
  • parmezán
  • balzamiko z granátového jablka
  • granátové jablko
  • olivový olej
  • chlebová bageta
  • listy šalátu

 

Postup:

 

     Cviklu si umyjem a položím na alobal. Pokvapkám olivovým olejom, osolím, okorením a zabalím do alobalu. Pečiem vo vyhriatej rúre na 200 -220 C⁰ približne 50 minút. Následne nechám vychladnúť. Cviklu nakrájam na tenšie kolieska a servírujem. Na bagetu položím list šalátu, cviklu a vrch pokvapkám balzamikom z granátového jablka, posypem parmezánom a ozdobím zrniečkami granátového jablka a lístočkami čerstvého tymianu.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR