Tuniakove cestoviny s citrónom

Tuniakové cestoviny s citrónom

Tuniakové cestoviny s citrónom

nelkafood

By NELKAFOOD

   Keď rybár chytí tuniaka, tak samotná ryba má váhu niekde okolo 500 kilogramov a môže mať dĺžku až 2 metre (to len pre zaujímavosť). A tri konzervy tuniaka v bio extra panenskom olivovom oleji dnes pristáli v cestovinách s citrónom.

„Musím dopredu priznať, že kombinácia tuniaka, citrónu a kapár je moja veľmi obľúbená, hlavne v poslednej dobe.“

Prísady:

  • cestoviny (najlepšie špagety)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 konzervy tuniaka Calvo
  • olivový olej z konzervy z tuniaka
  • šťava z 1/2 citrónu a kôra z jedného bio citrónu
  • soľ, mleté čierne korenie
  • kapary podľa chuti
  • hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • strúhaný parmezán

Postup:

   V osolenej vode uvaríme cestoviny a zatiaľ na panvici na olivovom oleji, ktorý sme zliali z tuniaka v konzerve Calvo opečieme prelisovaný cesnak a citrónovú kôru. Pridáme tuniaka, kapary a necháme jemne opiecť. Podlejeme asi naberačkou vody, v ktorej sa varia cestoviny. Necháme prevrieť odstavíme z ohňa, pridáme citrónovú šťavu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
Cestoviny zlejeme a vmiešame do pripravenej tuniakovej zmesi poriadne premiešame, aby sa všetky cestoviny obalili a na vrch nastrúhame parmezán. Veľmi rýchle a efektne jedlo, ktoré v tomto horúcom teple padne vhod. Dobrú chuť Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR