Tuniakové cestoviny s citrónom
By NELKAFOOD
Keď rybár chytí tuniaka, tak samotná ryba má váhu niekde okolo 500 kilogramov a môže mať dĺžku až 2 metre (to len pre zaujímavosť). A tri konzervy tuniaka v bio extra panenskom olivovom oleji dnes pristáli v cestovinách s citrónom.
„Musím dopredu priznať, že kombinácia tuniaka, citrónu a kapár je moja veľmi obľúbená, hlavne v poslednej dobe.“
Prísady:
- cestoviny (najlepšie špagety)
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 konzervy tuniaka Calvo
- olivový olej z konzervy z tuniaka
- šťava z 1/2 citrónu a kôra z jedného bio citrónu
- soľ, mleté čierne korenie
- kapary podľa chuti
- hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- strúhaný parmezán
Postup:
V osolenej vode uvaríme cestoviny a zatiaľ na panvici na olivovom oleji, ktorý sme zliali z tuniaka v konzerve Calvo opečieme prelisovaný cesnak a citrónovú kôru. Pridáme tuniaka, kapary a necháme jemne opiecť. Podlejeme asi naberačkou vody, v ktorej sa varia cestoviny. Necháme prevrieť odstavíme z ohňa, pridáme citrónovú šťavu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
Cestoviny zlejeme a vmiešame do pripravenej tuniakovej zmesi poriadne premiešame, aby sa všetky cestoviny obalili a na vrch nastrúhame parmezán. Veľmi rýchle a efektne jedlo, ktoré v tomto horúcom teple padne vhod. Dobrú chuť Vaša Nela.