Slaný špenátový koláč s tuniakom

Slaný špenátový koláč s tuniakom

Slaný špenátový koláč s tuniakom

nelkafood

By NELKAFOOD

   Špenát je v tomto ročnom období lahodný. Zvyčajne ho používam ako prílohu, či plnohodnotné jedlo no dnes som ho pridala do slaného koláča. A aby som doplnila bielkoviny použila som ricottu vymiešanú s tuniakom. No a viete, čo sa stalo????

„Vznikol tento krásny a veľmi chutný slaný takmer Veľkonočný koláč.“

Prísady:

  • 50g masla
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 kg špenátu
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička muškátového orieška
  • 100 g smotany na šľahanie
  • 2 lyžice strúhanky
  • 350 g ricotty
  • 3 konzervy tuniaka v olivovom oleji calvo
  • 2 lístkové cesta
  • sezam a žĺtko na dozdobenie

Postup:

   Na panvici zohrejeme 50 g masla. Pridáme cibuľu a cesnak a restujeme, kým neskaramelizuje. Vmiešame špenát, soľ, muškátový oriešok a nakoniec smotanu a odstavíme. Tortovú formu vystelieme plátkom lístkového cesta. Spodok posypeme strúhankou a navrch rozotrieme špenátovú zmes. Ricottu zmiešame so scedeným tuniakom, podľa chuti môžeme dochutiť soľou a korením a navrstvíme na špenátovú zmes. Na vrch koláča dáme  druhý plát lístkového cesta, prebytočné cesto odrežeme a okraje pritlačíme k sebe. Vrch potrieme žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre na horný spodný ohrev cca 45 minút na 190 °C do zlatista. Pred podávaním necháme vychladiť inak sa bude náplň rozpadávať. Dobrú chuť                                                                                                                                   Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR