Tuniakovy šalát s orzom
By NELKAFOOD
Myslím, že moje chute už celkom poznáte. Kombinovať orzo s tuniakom v olivovom oleji a olivami sú presne moje chute.
„Presne tak ako tento šalát s kvalitným tuniakom.“
Prísady:
Citrónová zálievka:
- 2 polievkové lyžice kvalitného olivového oleja
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička medu
- 1/2 lyžička soli
- 1/2 lyžičky červenej mletej papriky
Šalát:
- 100g slovenskej ryže (orzo)
- 1 polievková lyžica kvalitného olivového oleja
- 12 olív vykôstkovaných a rozpolených
- 1 šalotka nakrájaná nadrobno
- hrsť petržlenovej vňate
- hrsť kôpru
- 2 konzervy tuniaka v olivovom oleji Calvo
Postup:
Slovensku ryžu uvaríme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení opláchneme pod studenou vodou, dobre scedíme a odložíme do misky. Pridáme 1 lyžicu olivového oleja a dobre premiešame.
Do pohárika vložíme všetky ingrediencie na dresing. Dobre premiešame, aby sa spojili a odložíme.
Do misy k orzu pridáme olivy, šalotku, nasekanú petržlenovú vňať, kôpor, tuniaka Calvo a dobre premiešame, aby sa všetko spojilo. Pridáme dresing a zmes premiešame lyžičkou. Odložíme na 1 hodinu do chladničky, aby sa chute prepojili. Pripadne ak uprednostňujete teplé jedlo, kľudne podávajte hneď. Dobrú chuť
Vaša Nela.