Tuniakovy šalát s orzom

Tuniakovy šalát s orzom

Tuniakovy šalát s orzom

nelkafood

By NELKAFOOD

  Myslím, že moje chute už celkom poznáte. Kombinovať orzo s tuniakom v olivovom oleji a olivami sú presne moje chute.

„Presne tak ako tento šalát s kvalitným tuniakom.“

Prísady: 

Citrónová zálievka:
  • 2 polievkové lyžice kvalitného olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička medu 
  • 1/2 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky červenej mletej papriky
 
Šalát:
  • 100g slovenskej ryže (orzo)
  • 1 polievková lyžica kvalitného olivového oleja
  • 12 olív vykôstkovaných a rozpolených
  • 1 šalotka nakrájaná nadrobno
  • hrsť petržlenovej vňate
  • hrsť kôpru
  • 2 konzervy tuniaka v olivovom oleji Calvo

Postup:

   Slovensku ryžu uvaríme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení opláchneme pod studenou vodou, dobre scedíme a odložíme do misky.  Pridáme 1 lyžicu olivového oleja a dobre premiešame. 

  Do pohárika vložíme všetky ingrediencie na dresing. Dobre premiešame, aby sa spojili a odložíme. 

   Do misy k orzu pridáme olivy, šalotku, nasekanú petržlenovú vňať, kôpor, tuniaka Calvo a dobre premiešame, aby sa všetko spojilo. Pridáme dresing a zmes premiešame lyžičkou. Odložíme na 1 hodinu do chladničky, aby sa chute prepojili. Pripadne ak uprednostňujete teplé jedlo, kľudne podávajte hneď. Dobrú chuť

                        Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR