Tiramisu
By NELKAFOOD
Kreativita vyžaduje odvahu povedal Henri Matisse. Tak si dopraj tento zákusok ako sladkú bodku k zajtrajšiemu obedu.
„Lahodný, rýchly a veľmi chutný. Recept k tejto maškrtke mám od svojej svokričky, ktorá ho niekde vyčítala, pričom ani sama nevie kde. A tak sa stal neoddeliteľnou súčasťou našej sladkej kuchyne.“
Prísady:
- 500 g mascarpone
- 200 g šľahačka
- 110 g práškového cukru ( ja som použila stéviu)
- 2 šálky silnej kávy
- amareto
- cukrárské piškóty
Postup:
Krok číslo jeden: uvarím silnú kávu, ktorú nechám vychladnúť. Krém je veľmi jednoduchý. Vyšľahám mascaropne, šľahačku a cukor. Do vychladnutej kávy pridám podľa chuti amareto. Tentokrát som ho pripravovala Davidovi ako odmenu za vysvedčenie, takže moja káva bola o amareto ochudobnená. Piškóty nakrátko namáčam do kávy tak, aby sa nerozpadli, no zároveň aby sa dostatočne napili. Ukladám do pripravenej misky a vrstvím striedavo piškóty a krém. Povrch ukončujem krémom. Dezert odložím na noc do chladničky, kde si počká kým ho pred podávaním posypem kakaom. Najťažšie na tomto dezerte je, aby stuhol a chute sa prepojili. Lebo tí moji hladoši väčšinou do druhého dňa nevydržia. Ešte jedno odporučenie: je dobre mať pripravené prísady na ďalšiu dávku – myslím, že ich budete potrebovať.