Home » Máte radi divinu? Takto si ju pripravíte na víne
Máte radi divinu? Takto si ju pripravíte na víne
Divina
By NELKAFOOD
Jesť zdravo nemusí byť komplikované alebo časovo náročné. Táto divina je perfektný príklad toho, ako môže byť jedlo chutné, rýchle a jednoduché. Toto urýchlenie času pri varení spôsobila nádoba zepter, ktorá robí varenie zdravším, jednoduchším a rýchlejším. Kedysi, keď som bola mladšia (niežeby som teraz bola stará) som divine nevedela prísť na chuť. Ale ako to už býva, vekom sa chute menia a teraz by som si ju dávala na všetky možné spôsoby.
„Pripraviť ju doma bolo pre mňa umenie, pretože mi bolo ľúto dať toľko peňazí za mäso, ktoré nakoniec vždy skončilo suché. „
No a to je jeden z najhlavnejších dôvodov, prečo som si obľúbila tlakovú nádobu zepter. Tým, že sa jedlo robí v šťave a pod tlakom, neprichádzam o chuť a ani o šťavnatosť. Čas prípravy sa podstatne zníži a ja nemusím stáť pri hrncoch.
Prísady:
- 4 mrkvy
- 2 petržleny
- kúsok zeleru
- 200-300 ml kvalitného červeného vína
- korenie na dusené mäso (nájdete tu)
- 1,5 kg krkovičky z diviny
- 100 ml smotany
- tlaková nádoba
Postup:
Očistenú koreňovú zeleninu, ktorá bude tvoriť základ pod mäso si nakrájam a vložím na dno hrnca. Mäso si poriadne posypem korením a vmasírujem do mäsa. Mäso vložím do hrnca na koreňovú zeleninu a podlejem červeným vínom. Tlakovú nádobu zavriem pokrievkou a necháme dusiť približne 50 minúť, aby sa mäso pekne rozpadávalo. Ak mám mäso krásne jemné, prebytočnú tekutinu zlejem do kastróla a odoberiem približne 3-4 polievkové lyžice zeleniny . Odkrytý hrniec s mäsom a zbytkom zeleniny vložím do rozohriatej rúry na 200 stupňov a nechám jemne zapiecť (nie však viac ako 5-7 minút). Zliatu tekutinu spolu so zeleninou nechám jemne zredukovať. Následne rozmixujem ponorným mixérom a pridám smotanu, ktorou omáčku k mäso zjemním. Mäso by už za tu dobu malo byť zapečené takže stačí už len podávať preliate pripravenou omáčkou. Dobrú chuť.