Home » Čo sa stane, ak spojíte avokádo a karfiol?
Čo sa stane, ak spojíte avokádo a karfiol?
Avokádovo-karfiolový šalát
By NELKAFOOD
Nikdy by mi nenapadlo, že kombinácia avokáda a karfiolu bude chuťovo tak vyvážená a dokonalá. Keď som si jedno ráno roztlačila avokádo nejako sa mi doň žiadalo niečo chrumkavé. Doteraz som zakaždým používala iba granátové jablko, no teraz som ho doma nemala. A tak som otvorila chladničku a rozmýšľala, čím by som ho nahradila.
„A tu mi padol do oka karfiol.“
Tak som ho jednoducho rozobrala na drobné hlavičky a zo zbytku uvarila polievku.
Prísady:
- 1 zrelé avokádo
- 100-150 g bieleho smotanového jogurtu
- 1 strúčik cesnaku
- 2 hrste karfiolu (rozobratého na drobné ružičky)
- soľ, mleté čierne korenie, chilli voločky
- ½ šťavy z limetky
- olivový olej
Postup:
Avokádo rozrežem a vydlabem do misky, pridám prelisovaný cesnak, jogurt, šťavu z limetky, soľ a korenie. Poriadne premiešam a vložím drobné ružičky karfiolu, ale iba toľko aby bola každá obalená. Pri servírovaní pokvapkám olivovým olejom a posypem chilli vločkami. Tento chutný no zároveň chrumkavý šalát sa skvelo hodí k masu z grilu, ktoré sa určite pripravuje v tomto období vonku na čerstvom vzuchu. Dajte mi prosím vedieť v komente ako Vám tento šalát chutí. Vaša Nela.