Krémová polievka? Zvládnete to aj bez múky

Krémová zemiaková polievka

nelkafood

By NELKAFOOD

   Niekde som minule zahliadla, že úsmev nič nestojí ale dokáže naštvať veľa ľudí. A to sa mi v poslednej dobe darí čím ďalej tým viac.

“Neviem či je to postavenie hviezd alebo len nejaké hlúpe obdobie. “

   Každopádne som Vám spísala recept na krémovú zemiakovú polievku, o ktorý ste mali taký záujem. Je veľmi jednoduchý a ak použijete na prípravu tú správnu nádobu (ja som použila od zepter) pôjde to veru samé.

 

Prísady:

  • 3 veľké zemiaky

  • 1 cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 2-3 plátky domácej slaniny

  • soľ, mleté čierne korenie, bobkový list

  • kôpor

  • 1,5 litra vývaru (zeleninového, kuracieho)

  • 100 ml smotany na varenie

 

Postup:

   V hrnci si najskôr opečiem nakrájanú slaninu, s ktorej je potrebné vypiecť tuk. Následne pridám nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď chytia farbu, pridám nakrájané zemiaky, bobkový list, osolím, okorením a jemne osmažím. Podlejem vývarom  a nechám na miernom ohni variť do zmäknutia. Keď zemiaky zmäknú, polovicu zemiakov si odoberiem do misky a zbytok čo mi zostal v hrnci rozmixujem na hladký krém. Nezabudnite vybrať bobkový list ešte predtým ako začneme mixovať. Vrátim späť zemiaky prilejem na zjemnenie smotanu a nechám celé prehriať. Po odstavení pridám nasekaný kôpor, ktorý už nevarím. Kto má rád, môže si polievku dochutiť citrónovou šťavou alebo octom. Dobrú chuť Vaša Nela. 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *