Krémová polievka? Zvládnete to aj bez múky

Zemiaková krémová polievka

Krémová zemiaková polievka

nelkafood

By NELKAFOOD

   Niekde som minule zahliadla, že úsmev nič nestojí ale dokáže naštvať veľa ľudí. A to sa mi v poslednej dobe darí čím ďalej tým viac.

„Neviem či je to postavenie hviezd alebo len nejaké hlúpe obdobie. „

   Každopádne som Vám spísala recept na krémovú zemiakovú polievku, o ktorý ste mali taký záujem. Je veľmi jednoduchý a ak použijete na prípravu tú správnu nádobu (ja som použila od zepter) pôjde to veru samé.

 

Prísady:

  • 3 veľké zemiaky

  • 1 cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 2-3 plátky domácej slaniny

  • soľ, mleté čierne korenie, bobkový list

  • kôpor

  • 1,5 litra vývaru (zeleninového, kuracieho)

  • 100 ml smotany na varenie

 

Postup:

   V hrnci si najskôr opečiem nakrájanú slaninu, s ktorej je potrebné vypiecť tuk. Následne pridám nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď chytia farbu, pridám nakrájané zemiaky, bobkový list, osolím, okorením a jemne osmažím. Podlejem vývarom  a nechám na miernom ohni variť do zmäknutia. Keď zemiaky zmäknú, polovicu zemiakov si odoberiem do misky a zbytok čo mi zostal v hrnci rozmixujem na hladký krém. Nezabudnite vybrať bobkový list ešte predtým ako začneme mixovať. Vrátim späť zemiaky prilejem na zjemnenie smotanu a nechám celé prehriať. Po odstavení pridám nasekaný kôpor, ktorý už nevarím. Kto má rád, môže si polievku dochutiť citrónovou šťavou alebo octom. Dobrú chuť Vaša Nela. 

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR