Čo sa stane, ak spojíte avokádo a karfiol?

Avokádovo-karfiolový šalát

Avokádovo-karfiolový šalát

nelkafood

By NELKAFOOD

   Nikdy by mi nenapadlo, že kombinácia avokáda a karfiolu bude chuťovo tak vyvážená a dokonalá. Keď som si jedno ráno roztlačila avokádo nejako sa mi doň žiadalo niečo chrumkavé. Doteraz som zakaždým používala iba granátové jablko, no teraz som ho doma nemala. A tak som otvorila chladničku a rozmýšľala, čím by som ho nahradila.

„A tu mi padol do oka karfiol.“

   Tak som ho jednoducho rozobrala na drobné hlavičky a zo zbytku uvarila polievku.

 

Prísady:

  • 1 zrelé avokádo
  • 100-150 g bieleho smotanového jogurtu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 hrste karfiolu (rozobratého na drobné ružičky)
  • soľ, mleté čierne korenie, chilli voločky
  • ½ šťavy z limetky
  • olivový olej

 

Postup:

   Avokádo rozrežem a vydlabem do misky, pridám prelisovaný cesnak, jogurt, šťavu z limetky, soľ a korenie. Poriadne premiešam a vložím drobné ružičky karfiolu, ale iba toľko aby bola každá obalená. Pri servírovaní pokvapkám olivovým olejom a posypem chilli vločkami. Tento chutný no zároveň chrumkavý šalát sa skvelo hodí k masu z grilu, ktoré sa určite pripravuje v tomto období vonku na čerstvom vzuchu. Dajte mi prosím vedieť v komente ako Vám tento šalát chutí. Vaša Nela

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR