Avokádová nátierka
By Nelkafood
Avokádo áno či nie??? Avokádu som dlhú dobu nevedela prísť na chuť. Jeho blahodarné účinky som objavila až počas tehotenstva s prvorodeným synom. Obsahuje veľa kyseliny listovej, veľa vlákniny a pri pravidelnej konzumácii sa tiež postará o stabilizovanie hladiny cukru v krvi. Možno aj preto sa mi tehotenská cukrovka v druhom tehotenstve vyhla oblúkom.
„A odvtedy sa ho neviem dojesť – milujem ho.“
Na spôsob polievky, nátierky dokonca aj dezertu. Môj recept na nátierku, trvá len pár minút a je úplne návykový.
Prísady:
- zrelé avokádo
- soľ, mleté čierne korenie
- cesnak
POSTUP:
Viem, že to nie je v prísadách no príprava tejto nátierky u mňa začína rozohriatím dvoch panvíc na prípravu hrianok z ražného chleba a volských očí.. Až potom sa púšťam do samotnej prípravy nátierky. Avokádo prerežem, odstránim kôstku, vydlabem dužinu lyžicou do misky. Osolím, okorením, pridám prelisovaný cesnak, všetko premiešam. Natriem na ražné hrianky a na vrch naservírujem volské oko. Dobrú chuť. Vyskúšajte tento ľahký návod a pripravte si chutné raňajky doma aj vy. Môžete prekvapiť aj pohostením pri posedení s rodinkou alebo priateľmi v tieni záhradky. Uvidíte, že si túto nátierku zamilujete.