Home » Pomarančový šalát s extra panenským olivovým olejom
Pomarančový šalát s extra panenským olivovým olejom
Pomarančový šalát s extra panenským olivovým olejom
By NELKAFOOD
Ak rozmýšľate nad lahodou večerou (tak trošku netradičnou) tak tento recept je presne pre Vás.
„Zožeňte lahodné pomaranče, ktoré po opečení a v kombinácii s extra panenským olivovým olejom dostanú veľmi zaujímavú chuť.“
Prísady:
- 2 pomaranče
- 1 pl extra panenského olivového oleja Borges
- 1 mozzarella
- hrsť semien granátového jablka
- hrsť nasekaných pistácií
- 1/2 kl korenia sumak
- morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 1 hrsť lístkov mäty, natrhaných
Postup:
Pomaranč pomocou ostrého noža očistíme, aby sme ho zbavili celej kože spolu s bielou častou. Očistený pomaranč nakrájame na kolieska. Pomaranč pokvapkáme olejom a opečieme na rozohriatej panvici, kým začne zlatnúť a následne obrátime a opečieme aj z druhej strany. Opečené plátky pomaranča poukladáme na servírovací tanier. Na vrch natrháme mozzarellu a v miske zmiešame olivový olej spolu so soľou a korením. Na pomaranč s mozzarelu pridáme semienka granátového jablka nasekane pistácie lístky maty a bohato pokvapkáme olivovým olejom. Dozdobíme korením sumak a hneď podávame. Dobrú chuť Vaša Nela.