Home » Bravčovinka na cibuľke a hrášku
Bravčovinka na cibuľke a hrášku
rýchla večera
By NELKAFOOD
Pripraviť si bravčové počas týždňa za 30 minút? Že nemožné? Tak ja vás v tomto recepte presvedčím o opaku. Keď som prišla z práce, moje deti si žiadali mäso na šťave s ryžou. A keďže v chladničke som mala kúsok bravčového karé rozmýšľala, som ako z toho kúska mäsa pripraviť čo najskôr lahodnú večeru.
„Vytiahla som svoju tlakovou nádobu od zepter a večera sa za chvíľku podávala v celej svojej paráde.“
Prísady:
- bravčové karé
- 2 cibule
- mrazený zelený hrášok
- soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
- olivový olej
Postup:
Bravčové karé nakrájam na plátky a jemne naklepem. Osolím, okorením a v rozpálenej nádobe opečiem z oboch strán. Mäso vyberiem a do výpeku pridám pridám kvapku oleja a na kocky nakrajanú cibuľu, ktorú orestujem. Cibuľu jemne osolím a poprášim červenou paprikou. Podlejem troškou vody, vrátim mäso a prikryjem tlakovou pokrievkou, pod ktorou mäso uvarím do mäkka. Mne to trvalo cca 20 minút. Následne pridám k masu hrášok a nechám prehriať. Podávam s uvarenou ryžou a pevne verím, že moje deti si vychutnajú dobrotu po ktorej tak túžili. Tak schválne, čo dobre si vaše deti pýtajú počas týždňa na večeru? Vaša Nela.