Chute Prahy II. časť

Eklér s cassis penou

CHUTE PRAHY 2. časť

nelkafood

By nelkafood

Kto čítal prvú časť, tu je pokračovanie môjho výletu po Prahe. A komu prvá časť unikla, verím že si ju po prečítaní tohto príspevku na mojom blogu pohľadá. Po skvelom obede a prejdení Prahy z východu na západ a zo severu na juh sme mali naplánovanú zastávku v cukrárenskej továrni na výrobu zákuskov Cukrář Skála, kde podľa receptúr Lukáša Skály pripravujú kvalitné tradičné zákusky s inovatívnou chuťou. Priamo v prevádzke v ulici Dlouhá 39 ukazujú proces výroby zákuskov. Prečo som si vybrala práve túto cukráreň? Pretože všetko pripravujú zo základných surovín a napriek tomu, že ich zákusky majú moderný dizajn a netradičný vzhľad, inšpirujú sa predovšetkým klasickými receptami. Vybrali sme si na ochutnávku: Eklér s cassis penou – čučoriedkový zákusok mierne kyselkavý a svieži, Mangový mousse – každý kto miluje mango, nebude nikdy ľutovať výber tohto zákusku a šamrón s kokosovým krémomproste klasika, ktorá však bola tiež až dokonalá. Tieto maškrty boli explóziou chutí, a moje zmysly v každom kúsku cítili dokonalosť. K tomu lahodná káva, ktorá mala krémovú penu a bohatú chuť. Pre toho kto miluje sladkosti a maškrtenie, je táto cukráreň skvelou voľbou.

Po tomto gastronomickom zážitku sme mali naplánované ďalšie dve zastávky. Ale uznajte, do koho by sa po takomto výkone vošlo ďalšie jedlo??? Preto sme zvolili presun prechádzkou až do prevádzky:  Nejen Bistro v pražskom Karlíne na rohu ulíc Křižikova a Peckova priamo pri karlínskom Kostole sv. Cyrila a Metoděje. Je to moderné bistro s otvorenou kuchyňou v ľahko industriálnom štýle, ktorá podtrhuje precíznosť toho, čo podávajú na tanieri. Čo ma najviac zaujalo, je otvorená kuchyňa, aby bolo vidieť kuchárom pekne pod ruky. Očarilo ma, že neponúkajú nič z priemyselných veľkovýrobní. Návšteva tohto bistra bola skôr zo zvedavosti a personál nám odporučil víno Val de Vid Rueda. Víno je sýtejšie a má zlatistú farbu s jantárovými odleskami. Aróma je intenzívnejšia, chuť stredne plná. Aj napriek tomu, že som v tomto bistre nejedla, píšem o ňom, pretože ma dostalo svojou atmosférou.

Záver našej cesty sme zavŕšili bistrom: Špejle. Ak máte radi miesto s vtipom, skvelým interiérom a lahodným jedlom, tak presne tu to nájdete.  Koncept tohto bistra je bez menu, len dobré veci na špajdli a skvelé drinky. Vychádzajú z obľúbených chlebíčkov, takže rýchle a kvalitné jedlo v akejkoľvek dennej dobe. Už pri príchode ma prekvapili otázkou, či máme rezerváciu? Samozrejme že sme žiadnu nemali, no napriek tomu nás milý personál usadil k stolu pre dvoch. Ochotný čašník nám vysvetlil a poradil s tým, ako tento koncept funguje. Tak hor sa s tanierom vybrať očami a podľa nálady z teplej, studenej aj sladkej kuchyne. 1 porcia (Špajdľa) vás vyjde na 29 českých korún. Teda koľko zjete toľko zaplatíte. Chlebíčky hýrili chuťou a nápadom, a preto si každý príde na svoje. Ochutnali sme jeden z pivných špeciálov svetlý ležiak Špejle 11⁰ a musím povedať, že ja nie som milovník piva, no toto mi celkom rezalo. A tak plne „zrelaxovaná‟, oddýchnutá a nabitá novou energiou sa vraciam späť k svojim ratolestiam, aby som vyskúšala nové nápady aj vo svojej kuchyni.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR