Home » Gaštanová polievka inšpirovaná francúzskom
Gaštanová polievka inšpirovaná francúzskom
Gaštanová polievka
By NELKAFOOD
Keď sme boli prednedávnom v Nice, táto polievka bola to jediné, čo som na Gare du sud chcela ochutnať. A viete čo sa stalo? No nič! Neochutnala som ju. Aj keď toto miesto bolo čarovné, po polievke ani chýru ani slychu. Ale poviem vám jedno. Ak sa tam raz ocitnete choďte sa pozrieť dnu. Je to totižto tak čarovné miesto, že si ho určite zamilujete tak ako ja.
„A ten trh, ktorý nájdete na námestí pred touto budovou budete chcieť aj doma. „
Nájdete tam totiž všetko to, po čom túžite. Teda ak túžite po jedle. A dosť bolo môjho polemizovania, poďme sa pozrieť na to čo všetko budeme na prípravu tejto lahôdky potrebovať. Prvá vec po ktorej som siahla ja, je nádoba od zepter a očistené gaštany.
Prísady:
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- kúsok masla
- 1 cibuľa
- 750 g uvarených a očistených gaštanov
- 50 ml kuracieho vývaru
- 15 ml mlieka
- 15 ml smotany na šľahanie
Postup:
V prvom rade je potrebné pripraviť si gaštany. Ak sa vám podarí kúpiť už uvarené a očistené gaštany tak máte vyhraté. Ak nie, je potrebné gaštany najprv uvariť a ošúpať. Uvarené a ošúpané gaštany nakrájam na menšie kusy. V nádobe zepter si rozohrejem olivový olej spolu s maslom. Zatiaľ si nadrobno nakrájam cibuľu. Tú opečiem na rozohriatom oleji do zlatista. Pridám nakrájané gaštany, zalejem vývarom a prilejem mlieko. Nechám na miernom ohni variť približne 15 minút. Jemne osolím a okorením. Uvarenú polievku rozmixujem ponorným mixérom do jemného krému. Pridám smotanu a podľa chuti dochutím. Servírujem za kvapnuté olivovým olejom a podávam. Tak čo poviete bola to rýchlovka, nie? Inak dám vám malý tip: k tejto polievke sa skvelo hodí kačacia pečienka, ktorá je len jemne opečená. Dobrú chuť Vaša Nela.