Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

nelkafood

By NELKAFOOD

Sezóna rebarbory vrcholí a ja som sa preto rozhodla pripraviť jednoduchý, ale zato lahodný koláč práve z tejto kyselkavej zeleniny.

„Je predsa plná vitamínov a pomáha detoxikovať organizmus.“

 

Prísady:

 

  • 200 g špaldovej celozrnnej múky
  • 125 g masla
  • 75 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 polievková lyžica kvásku
  • štipka soli
  • 500 ml mlieka
  • 2 ks vanilkový puding
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • rebarbora

 

POSTUP:

 

     Ako prvé si pripravím cesto a to tak, že zmiešam múku, maslo, práškový cukor, žĺtok, soľ a kvások. Vypracujem hladké cesto, ktoré nechám v prikrytej nádobe pri izbovej teplote cca 2 hodiny prekvasiť. Zatiaľ si z mlieka a pudingu uvarím hustý krém do ktorého na záver rozmiešam dve lyžice cukru. Puding prelejem do hlbokého taniera a na povrch pritlačím potravinársku fóliu, aby pri chladnutí na pudingu nevznikla kôrka. Rebarboru nakrájam na asi 1,5 cm dlhé kúsky. Prekvasené cesto rozdelím na tretiny. 2/3 cesta použijem na korpus koláča a 1/3 odložím do mrazničky. Cesto na korpus rukami vtlačím do silikónovej koláčovej formy. Navrstvím vlažný puding a poukladám nakrájanú rebarboru. Cesto z mrazničky  nastrúham na povrch koláča. Pečiem v rúre rozohriatej na 220 ⁰C asi 10 minút potom teplotu znížim na 190 ⁰C a dopečiem do chrumkava. Pred podávaním nechám vychladnúť a posypem práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR