kari
By NELKAFOOD
Nie som odborník na exotickú kuchyňu ani na tu našu domácu, teda okrem tej mojej doma :). Čo však som a asi to aj všetci viete, som milovník dobrého jedla.
„Čo tam potom, že kari sa robí úplne iným spôsobom. „
Ja som si ho spravila, aj keď som doma naň takmer nič nemala. Stačila dobrá nádoba od zepteru a prísady len tak samé skákali do hrnca. Určite ste si to už všimli, ak ma sledujete na instagrame či facebooku.
Prísady:
- 1 cibuľa
- 3 polievkové lyžice oleja
- 1 polievková lyžica sušeného zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 paradajky
- 1 plechovka cíceru
- korenie thajské kari, soľ
- 150-200 ml kokosovej smotany
- 1 polievková lyžička sušeného koriandru (najlepšie čerstvý)
Postup:
Na oleji si osmažím nadrobno nakrájanú cibuľu do zlata a pridám cesnak a mletý zázvor. Keď je to pekne spracované, priložím nadrobno nakrájanú paradajku, korenie a cícer. Celé to premiešam a na miernom ohni nechám zatiahnuť. Následne pridám kokosovú smotanu a na miernom ohni nechám prevrieť. Na záver pridám koriander podľa chuti osolím, premiešam a odstavím. Ja som to podávala s ryžou, ale prílohu si každý vie vybrať sám 🙂 Tak dobrú chuť Vám prajem Nela.