Cícerové kari

kari

nelkafood

By NELKAFOOD

   Nie som odborník na exotickú kuchyňu ani na tu našu domácu, teda okrem tej mojej doma :). Čo však som a asi to aj všetci viete, som milovník dobrého jedla.

“Čo tam potom, že kari sa robí úplne iným spôsobom. “

   Ja som si ho spravila, aj keď som doma naň takmer nič nemala. Stačila dobrá nádoba od zepteru a prísady len tak samé skákali do hrnca. Určite ste si to už všimli, ak ma sledujete na instagrame či facebooku.

 

Prísady:

  • 1 cibuľa

  • 3 polievkové lyžice oleja

  • 1 polievková lyžica sušeného zázvoru

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 2 paradajky

  • 1 plechovka cíceru

  • korenie thajské kari, soľ

  • 150-200 ml kokosovej smotany

  • 1 polievková lyžička sušeného koriandru (najlepšie čerstvý)

 

Postup:

   Na oleji si osmažím nadrobno nakrájanú cibuľu do zlata a  pridám cesnak a mletý zázvor. Keď je to pekne spracované, priložím nadrobno nakrájanú paradajku, korenie a cícer. Celé to premiešam a na miernom ohni nechám zatiahnuť.  Následne pridám kokosovú smotanu a na miernom ohni nechám prevrieť. Na záver pridám koriander  podľa chuti osolím, premiešam a odstavím. Ja som to podávala s ryžou, ale prílohu si každý vie vybrať sám 🙂 Tak dobrú chuť Vám prajem Nela



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *