Čerešňová bublanina

Čerešňová bublanina

Čerešňová bublanina

nelkafood

By NELKAFOOD

    Presne tak, ako vy aj ja zbožňujem koláče z detstva. Naposledy som túto bublaninu robila asi 3 roky dozadu v ríbezľovej podobe

“no teraz som kúpila čerešne, ktoré si až žiadali, aby z nich bola lahodná bublanina.”

Prísady:

  • 250g práškového cukru
  • 6 vajec
  • štipka soli
  • 100 ml oleja
  • 100 ml vody
  • 300g polohrubej pšeničnej múky
  • 7g prášku do pečiva
  • 400g odkôstkovaných čerešní

Postup:

   Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. K bielkam pridáme štipku soli a pomocou robota a balónovej metly vyšľahám tuhý sneh. Dáme bokom a zo žĺtok s cukrom vymiešame penu. Za mierneho šľahania postupne pridávame olej a vodu. Potom primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver pomocou metly jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejem na maslom vymastený a múkou vysypaný hlboký plech. Rúru predhrejeme na 180 stupňov na horný spodný ohrev. Na povrch cesta kladieme očistené a vykôstkované čerešne. Pečiem v strede vyhriatej rúry. Pred podávaním necháme bublaninu vychladnúť, posypem práškovým cukrom, nakrájame a podávame.

   Netuším pôvod tohto receptu (mám ho od svokry) no s týmto koláčikom sa zaručene vrátite do svojho detstva, tak, ako som to tento týždeň mala ja. Keď ma chcete podporiť budem rada, ak tento recept po zdieľajte so svojimi priateľmi a doprajete koláč svojho detstva aj im.

                                                                      Dobrú chuť Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR