Kôprová omáčka tak trochu inak

Kôprová omáčka s fialovou knedľou

Kôprová omáčka s fialovou knedľou

nelkafood

By NELKAFOOD

   Keď som kúpila fialové zemiaky rozmýšľala som ako ich čo najlepšie využiť, aby jedlo lahodilo oku. A kde by viac vynikli ako v kôprovej omáčke? Preto som nelenila a pripravila farebnú knedľu, k tomu rýchlu tak povediac kôprovú omáčku a celú tuto prípravu mi uľahčili nádoby od zepter, ktoré mimochodom používam vo svojej kuchyni už takmer rok.

„Ak by ste mali záujem zaobstarať si ich do svojej kuchyne, dajte mi vedieť v komente a ja sa pokúsim vybaviť vám nejakú zľavu.“

Prísady:

  • 2 polievkové lyžice oleja

  • 1 polievková lyžica masla

  • 1 polievková lyžica hladkej múky

  • 200ml smotany na varenie

  • 1 kávová lyžička mletej rasce

  • 1 menšia cuketa

  • 150ml smotany na šľahanie

  • soľ

  • veľa kôpru

  • ocot

Na knedľu:

  • 320g v šupe uvarených zemiakov (použila som fialové)

  • 100g hrubej múky

  • ½ vajíčka (celé vajce v miske rozmiešam a pridám polovicu)

  • štipka soli

  • 1 kávová lyžička zemiakového škrobu

  • 1 polievková lyžica masla

 

Postup:

   V nádobe z hrubým dnom (v mojom prípade zepter) rozohrejem olej spolu s maslom. Pridám múku, ktorú jemne opečiem a zalejem smotanou na varenie. Najlepšie metličkou miešam kým nevznikne bešamel. Prisám rascu na jemno nastrúhanú cukinu a jemne osolím. Na miernom ohni a za veľmi častého miešania varím približne 5 minút. Cukina pustí šťavu, takže zmes nebude hustá. Bude mať konzistenciu tak akurát. Po uvarení cukiny prilejem šľahačku nechám prevrieť, podľa chuti osolím a pridám veľa ale ozaj veľa nasekaného čerstvého kôpru. Odstavím z ohňa. Pred podávaním jemne dochutím octom.

Knedľu pripravím tak, že uvarené zemiaky očistím nastrúham na jemno. Do nádoby dám variť vodu. K zemiakom pridám vajce, múku, soľ a škrob. Vypracujem jemné cesto, ktoré vytvarujem do tvaru knedle, ktorá ale musí byť menšia ako je nádoba v ktorej varíme vodu. Vytvarovanú knedľu zabalím do čistej utierky. Do vriacej vody pridám soľ a vložím zabalenú knedľu. Pozor, aby ste sa neobarili. Nádobu zakryjem a na miernom ohni varím po dobu 20 minút.  Keď je knedľa uvarená rýchlo ju vyberiem pomocou kuchynských kliešti, rozbalím a potriem rozpusteným maslom.

Dokonalé jedlo, ktoré je veľmi chutné a verím, že ak k nemu upečiete kus mäsa ulahodíte aj mužskej časti domácnosti. Ak ho vyskúšate budem rada, ak mi o tom dáte vedieť v komente. A ak ste to dočítali až sem budem rada, ak mi necháte spätnú väzbu či už tu na blogu alebo na facebooku či instagrame. Poteším sa tiež každému srdiečku pretože hodnotenia od vás je to, čo ma posúva ďalej. Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR