Krémová tekvicová polievka
By NELKAFOOD
Polievka, ktorá je vďaka zázvoru a škorici plná zaujímavých chutí, ktoré v tomto počasí príjemne zahrejú. A ja ťa už vidím, ako si naberáš plnú misku tejto polievky a vychutnávaš si ju spolu so mnou. Že mám bujnú fantáziu??? A nech…
„Ja totižto presne viem, aké pocity v tebe budú lomcovať, keď ochutnáš túto dobrotu.“
Prísady
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- kúsok zeleru
- kúsok zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 15g masla
- 400g pečenej tekvice
- 100g červenej šošovice
- 1l zeleninového vývaru
- biely jogurt a tekvicové semienka na podávanie
Postup
Očistenú tekvicu upečieme v rúre. Cibulu, mrkvu, zeler, cesnak a zázvor očistíme a nakrájame na jemno. V hrnci rozohrejeme olej s maslom a vložíme nakrájanú zeleninu. Orestujeme z každej strany a následne vložíme upečenú tekvicu a šošovicu. Osolíme, okoreníme jemne podľa chuti poprášime škoricou a podlejeme vývarom. Na miernom ohni varíme, kým všetko zmäkne. Následne polievku ponorným mixérom rozmixujeme do hladka. Pri podávaní dáme do polievky lyžicu bieleho jogurtu a posypeme na sucho opečenými tekvicovými semienkami.
Tak a toto je krémová tekvicová polievka, plná chuť a radosti. Takže keď si ju pripravíte nezabudnite sa so mnou podeliť o výsledok a budem veľmi rada ak ma na svojich fotkách označíte a doprajete mi ten luxus kochať sa vašimi výtvormi.
Dobrú chuť Vaša Nela.