Home » Jednoduchý raňajkový recept, ktorý zachutí každému
Jednoduchý raňajkový recept, ktorý zachutí každému

raňajky

By NELKAFOOD
Tak toto je brunch snov. Brunch preto, že sme zostali bez detí a tak sa naše lenivé ráno prenieslo až do desiaty. Preto to neboli ani raňajky ani obed.
„Vajíčka, fazuľa a kvásková hrianka je presne taký recept, ktorý mi pripomína aké chutné a parádne jedlo sa dá pripraviť za pár minút. „
Na prípravu sobotného branchu som použila nádobu zepter, ktorá mi uľahčila prípravu.
Prísady:
- 2 plátky slaniny
- kúsok klobásy
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ konzervovanej fazule v rajčinovej omáčke
- 2 kopcovité polievkové lyžice ajvaru
- 1 polievková lyžica hustého rajčinového pretlaku
- soľ, mleté čierne korenie
- 4 vajíčka
Postup:
Slaninu a klobásu si nakrájam nadrobno a nechám opiecť, pridám prelisovaný cesnak, rajčinový pretlak a premiešam. Následne vmiešam fazuľu a ajvar, osolím a okorení podľa chuti. Rozklepnem vajíčka a prikryjem pokrievkou. Po dvoch minútach odstavím a nechám vajíčka dôjsť pod pokrievkou. Medzitým si nakrájam kváskovú bagetu a jemne opečiem. K tomu už len dobrá káva, nejaké to ovocie a brunch na lenivú sobotu je na svete. Stáva sa aj Vám, že zostanete ležať v posteli? Dajte mi prosím vedieť do komentára. Vaša Nela.