Home » Krémová polievka z cícera s lososom
Krémová polievka z cícera s lososom
Krémová polievka z cícera
By Nelkafood
Polievka, ktorá zasýti, pošteklí chuťové poháriky a navyše je nabitá bielkovinami.
„A viete, čo je na príprave cícera najlepšie???“
Pri jeho príprave varením neprichádzame o žiadne vitamíny ani živiny. Obsahuje veľké množstvo vlákniny, má príjemnú orieškovú chuť a je ľahko stráviteľná. Preto sa dá použiť do veľkého množstva pokrmov. Či už sladkých alebo slaných. V akých receptoch ho používate?? Inšpirujte ma, a podeľte sa so mnou o recept z vašej kuchyne.
Prísady:
- 1 konzerva cíceru (je možné nahradiť aj vopred uvareným cícerom)
- 4 ks zemiak
- 1l vývaru (kuracieho/zeleninového)
- 1dl plnotučného mlieka
- 2 strúčiky cesnaku
- kôpor
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
- losos
Postup:
Prvým krokom bude príprava lososa. Lososa pokvapkám olivovým olejom, osolím, okorením a pečiem v pekáči vo vyhriatej rúre na 200⁰C približne 15-20 minút podľa veľkosti ryby. Čas pečenia využijem k príprave samotnej polievky. Vo vývare uvarím nakrájané zemiaky a cesnak. Asi v polovici varenia pridám odkvapkaný cícer. Keď sú zemiaky aj cícer uvarené do mäkka, pridám, posekaný kôpor, a nechám krátko spolu povariť. Uvarené zemiaky spolu s cícerom, cesnakom a pridaným kôprom rozmixujem do hladkého krému, ktorý zjemním pridaním mlieka. Nechám spolu prevrieť a odstavím. Polievku servírujem v hlbokom tanieri spolu s kúskami lososa, jemne pokvapkaným olivovým olejom. Skúste túto polievku uvariť pre svojho partnera na večeru, a možno vás cícer prekvapí svojimi afrodiziakálnymi účinkami. Pokojne mi potom dajte vedieť ako to dopadlo. Dobrú chuť.