Palacinky
By NELKAFOOD
Palacinky sa dajú pripraviť na milión spôsobov. Ja ich mám však najradšej samotné a preto som si ich dnes ochutila mrkvou a veruže som chybu neurobila.
„Tento nekysnutý múčnik sa pripravuje z liateho cesta. Má podobu veľmi tenkej placky a zaraďuje sa medzi pôstne jedlo. „
Prísady:
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 2 vajcia
- 300 ml mrkvovej šťavy
- 100 ml vody
- 100 ml oleja
- štipka soľ
- ½ polievková lyžica cukru
POSTUP:
Príprava nie je celkom tradičná, nakoľko som si urobila drobnú zámenu tradičných surovín, kedy nahrádzam mlieko mrkvovou šťavou. Takže ako prvú si pripravím čerstvú mrkvovú šťavu. V miske zmiešam múku, cukor a soľ. Mrkvovú šťavu spolu s olejom, vodou a vajíčkami prilievam postupne, aby sa v ceste nerobili hrudky. Cesto vždy nechám chvíľu odpočinúť a palacinky pečiem na suchej panvici s nepriľnavým povrchom. Hotové palacinky plním tvarohovou plnkou s ovocím. Verím, že si ich zamilujete. Dajte mi do komentu vedieť ako a či Vám takéto palacinky chutili. Dobrú chuť.
Palačinky jsou mega výborné ?už je dělám po několikáté a vždy super?.Výborný recept ?
Mám radosť, že Vám chutia