Palacinky

Palacinky

Palacinky

nelkafood

By NELKAFOOD

     Palacinky sa dajú pripraviť na milión spôsobov. Ja ich mám však najradšej samotné a preto som si ich dnes ochutila mrkvou a veruže som chybu neurobila.

„Tento nekysnutý múčnik sa pripravuje z liateho cesta. Má podobu veľmi tenkej placky a zaraďuje sa medzi pôstne jedlo. „

Prísady:

 

  • 200 g hladkej špaldovej múky
  • 2 vajcia
  • 300 ml mrkvovej šťavy
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleja
  • štipka soľ
  • ½ polievková lyžica cukru
 

POSTUP:

 

     Príprava nie je celkom tradičná, nakoľko som si urobila drobnú zámenu tradičných surovín, kedy nahrádzam mlieko mrkvovou šťavou. Takže ako prvú si  pripravím čerstvú mrkvovú šťavu. V miske zmiešam múku, cukor a soľ. Mrkvovú šťavu spolu s olejom, vodou a vajíčkami prilievam postupne, aby sa v ceste nerobili hrudky. Cesto vždy nechám chvíľu odpočinúť a palacinky pečiem na suchej panvici s nepriľnavým povrchom. Hotové palacinky  plním tvarohovou plnkou s ovocím. Verím, že si ich zamilujete.  Dajte mi do komentu vedieť ako a či Vám takéto palacinky chutili. Dobrú chuť.

2 komentáre

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR