Rajčinová polievka
By NELKAFOOD
Pomocou paradajky sa vraj dá bojovať proti rakovine. Hlavne proti rakovine maternice, prsníka, prostaty, žalúdka a vraj podporujú liečbu neplodnosti.
„Preto tajne dúfam, že táto zákerná pliaga sa mi v budúcnosti vyhne obrovským oblúkom, keďže paradajky konzumujem tak často, ako je to len možné. „
Rada ich pridávam do jedál pre ich sladkastú chuť. Táto polievka u nás nikdy nie je rovnaká. Vždy obsahuje to, čo mám momentálne doma, samozrejme okrem paradajok, cesnaku a parmezánu – bez tých to jednoducho nejde.
Prísady:
- 1 polievková lyžica masla
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 350 ml voda
- 400 g konzerva lúpaných paradajok
- ½ Feniklu
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- soľ, mleté čierne korenie
- parmezán
Postup:
Dnes, keď som môjmu mužovi naservírovala túto polievku, tak prvé čo povedal: „veď ty ju takto nerobíš‟. Áno má pravdu pretože ju nikdy nemixujem. Dnes keď som spravila zeleninový základ sa mi žiadalo ju pomixovať a tak nabrala úplne iný rozmer, farbu a dokonca aj chuť. Na lyžici masla a olivového oleja osmažím nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak, mrkvu, fenikel, bobkový list a nechám restovať. Zalejem konzervou paradajok, vodou, pridám šafran, osolím, okorením a nechám dusiť, aby zelenina zmäkla a tekutina sa trošku odparila. Predtým ako polievku rozmixujem, musím vybrať bobkový list, pretože raz som zabudla a narobilo to galibu. Teraz stačí pustiť ponorný mixér na plné obrátky a vuala pomodoro miska je na svete. Podelte sa o tento recept s priateľmi a nechajte aby si aj oni na nej pochutili. Dobrú chuť.