Polievka pomodoro

Pomodoro polievka

Rajčinová polievka

nelkafood

By NELKAFOOD

   Pomocou paradajky sa vraj dá bojovať proti rakovine. Hlavne proti rakovine maternice, prsníka, prostaty, žalúdka a vraj podporujú liečbu neplodnosti.

„Preto tajne dúfam, že táto zákerná pliaga sa mi v budúcnosti vyhne obrovským oblúkom, keďže paradajky konzumujem tak často, ako je to len možné. „

   Rada ich pridávam do jedál pre ich sladkastú chuť. Táto polievka u nás nikdy nie je rovnaká. Vždy obsahuje to, čo mám momentálne doma, samozrejme okrem paradajok, cesnaku a parmezánu – bez tých to jednoducho nejde.

 

Prísady:

  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 350 ml voda
  • 400 g konzerva lúpaných paradajok
  • ½ Feniklu
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 bobkový list
  • soľ, mleté čierne korenie
  • parmezán

 

Postup:

   Dnes, keď som môjmu mužovi naservírovala túto polievku, tak prvé čo povedal: „veď ty ju takto nerobíš‟. Áno má pravdu pretože ju nikdy nemixujem. Dnes keď som spravila zeleninový základ sa mi žiadalo ju pomixovať a tak nabrala úplne iný rozmer, farbu a dokonca aj chuť. Na lyžici masla a olivového oleja osmažím nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak, mrkvu, fenikel, bobkový list a nechám restovať. Zalejem konzervou paradajok, vodou, pridám šafran, osolím, okorením a nechám dusiť, aby zelenina zmäkla a tekutina sa trošku odparila. Predtým ako polievku rozmixujem, musím vybrať bobkový list, pretože raz som zabudla a narobilo to galibu. Teraz stačí pustiť ponorný mixér na plné obrátky a vuala pomodoro miska je na svete. Podelte sa o tento recept s priateľmi a nechajte aby si aj oni na nej pochutili.  Dobrú chuť.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR