pečená paprika
By NELKAFOOD
Nič neprekoná horúcu misku plnú lahodnej a chutnej polievky, keď je vonku chladno. Na prípravu som použila nádobu od Zepter a som taká ohromená aké to bolo jednoduché a rýchle.
„Perfektné na tie večery, keď nemáš čas ani energiu na varenie. „
Prísady:
- 5-6 červených paprík (kápia)
- olivový olej
- soľ, mleté čierne korenie
- 1 konzerva lúpaných krájaných rajčín
- 1 kávová lyžička paprikovej pasty
- 0,7 l vývaru
- 1 cibuľa
Postup:
Umyté papriky pokvapkám olejom, osolím , okorením a závalom do alobalu. Nechám piecť vo vyhriatej rúre na 220 stupňov približne 15 minút. Po dopečení nechám odstáť v alobale, aby sa sparili a dali sa ľahko olúpať. Medzitým si na kvapke oleja opečiem nadrobno nakrájanú cibuľu, k nej potom pridám konzervu rajčín, paprikovú pastu a nechám opiecť. Následne pridám olúpané papriky, podlejem vývarom a na miernom ohni nechám vrieť cca 10 minút. Podľa chuti dochutím soľou, mletým čiernym korením a rozmixujem ponorným mixérom. Polievka je tak dobrá a jednoduchá, že ju musíte proste urobiť. Dajte mi vedieť, čo si o nej myslíte. Vaša Nela.