Rizoto z mladého hrášku

Rizoto z mladého hrášku

Rizoto z mladého hrášku

nelkafood

By NELKAFOOD

     Toto radím všetkým, ktorých už nebaví stereotyp v kuchyni. Prípravu tohto rizota som si zamilovala a verím, že si ho obľúbite aj vy.

„Risotto je tradičné talianske ryžové jedlo, ktoré sa varí vo vývare do krémovej konzistencie. „

Prísady:

 

  • 100 g ryže na rizoto ( alebo obyčajnej)
  • 1 šalotka (cibuľa)
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 100 ml bieleho vína
  • asi 1 liter kuracieho vývaru
  • 60 g syra parmezán
  • 200 g mladého hrášku
  • 2 polievkové lyžice masla
  • kozí syr
  • maliny

 

POSTUP:

 

     Šalotku nakrájam nadrobno. V rozohriatej panvici na troške olivového oleja ju opečiem dozlatista. Prisypem ryžu a dôkladne premiešam. Potom podlejem bielym vínom a počkám, kým sa odparí alkohol. Zalejem horúcim vývarom tak, aby bola zaliata celá ryža. Za občasného miešania varím na miernom ohni a podlievam kuracím vývarom tak, aby bola ryža vždy zaliata. Trvá to približne 15 minút. V malom hrnci vo vývare uvarím 150 g hrášku, ktorý po zmäknutí rozmixujem do hladkej pasty prirodzene hustej konzistencie. Hráškovú pastu tesne pred dovarením pridám k zmäknutej ryži a dôkladne rozmiešam. Odstavím z ohňa, pridám zvyšný hrášok, nastrúhaný parmazán, maslo a premiešam, aby sa maslo rozpustilo. Kozí syr opečiem na troške oleja v panvici z oboch strán a podávam spolu s rizotom posypané malinami. Dobrú chuť.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR