Sladko-kyslé kura
By NELKAFOOD
Ľudia sú ochotný uveriť čomukoľvek hlavne, keď im uvaríte dobré jedlo a nalejete pohár vína (hovorím z vlastnej skúsenosti). Takže skúste uvariť mužovi dobrú a chutnú večeru, nalejte mu pohár vína a uvidíte aké zázraky sa budú diať.
„Vezmite pár surovín a premeňte ich na lahodnú večeru ako z reštaurácie.“
Prísady:
Kura:
- 4 kuracie prsia
- soľ, mleté čierne korenie
- 80-100g kukuričného škrobu
- 3 rozšľahané vajcia
- olej na smaženie
Omáčka:
- 50g medu
- 50g kečupu
- 20-30g octu
- 20g sójovej omáčky
- 20g sladká sójová omáčka
- 1 strúčik cesnaku
Na podávanie:
- sezamové semienka
- jarná zelená cibuľka
- jazmínová ryža
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na kúsky, obalíme v kukuričnom škrobe, osolíme, okoreníme, vajcia rozšľaháme. Olej rozohrejme v panvici s hrubým dnom. Jednotlivé kúsky obalené škrobom namáčame do vajíčka a vkladáme do rozohriateho oleja. Opečieme z oboch strán. Vyberieme na papierovú kuchynskú utierku a necháme odsať prebytočný tuk.
V hrnci si zmiešam všetky prísady na omáčku a na jemnom ohni necháme prevrieť, aby sa všetky chute prepojili. Ochutnám a podľa potreby dochutím. Mäso spojíme s omáčkou a podávame v miske s jazmínovou ryžou posypané sezamom a jarnou cibuľkou. S pohárom dobrého vína je toto jedlo na nezaplatenie.
Vaša Nela