Sladko-kyslé kura

Sladko-kyslé kura

Sladko-kyslé kura

nelkafood

By NELKAFOOD

    Ľudia sú ochotný uveriť čomukoľvek hlavne, keď im uvaríte dobré jedlo a nalejete pohár vína (hovorím z vlastnej skúsenosti). Takže skúste uvariť mužovi dobrú a chutnú večeru, nalejte mu pohár vína a uvidíte aké zázraky sa budú diať.

“Vezmite pár surovín a premeňte ich na lahodnú večeru ako z reštaurácie.”

Prísady:

Kura:
  • 4 kuracie prsia
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 80-100g kukuričného škrobu
  • 3 rozšľahané vajcia
  • olej na smaženie
Omáčka:
  • 50g medu
  • 50g kečupu
  • 20-30g octu
  • 20g sójovej omáčky
  • 20g sladká sójová omáčka
  • 1 strúčik cesnaku
Na podávanie:
  • sezamové semienka
  • jarná zelená cibuľka
  • jazmínová ryža

Postup:

   Kuracie prsia nakrájame na kúsky, obalíme v kukuričnom škrobe, osolíme, okoreníme, vajcia rozšľaháme. Olej rozohrejme v panvici s hrubým dnom. Jednotlivé kúsky obalené škrobom namáčame do vajíčka a vkladáme do rozohriateho oleja. Opečieme z oboch strán. Vyberieme na papierovú kuchynskú utierku a necháme odsať prebytočný tuk.

   V hrnci si zmiešam všetky prísady na omáčku a na jemnom ohni necháme  prevrieť, aby sa všetky chute prepojili. Ochutnám a podľa potreby dochutím. Mäso spojíme s omáčkou a podávame v miske s jazmínovou ryžou posypané sezamom a jarnou cibuľkou.  S pohárom dobrého vína je toto jedlo na nezaplatenie.

Vaša Nela

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR