Šalát z ružičkového kelu s granátovým jablkom a grilovaným syrom

Šalát z ružičkového kelu

Šalát z ružičkového kelu

nelkafood

By NELKAFOOD

    Poznáte to, keď chcete dobre jedlo plne zeleniny, no chuť Vám nič nehovorí??? Preto si myslím, že základom dobrého zeleninového jedla je jeho ochutenie. Preto som v tomto recepte ochutila ružičkový kel tak, aby zachutil aj najväčšiemu odprcovi a pripravila som z neho tento teplý, chutný a lahodný šalát. 

“Šalát, ktorý odrovná vaše chuťové poháriky”

Prísady

 

Na šalát 

  • 200g ružičkoveho kelu

  • Semienka z jedného granátového jablka

  • 2 figy

  • 3-4 plátky slaniny

  • 50ml olivového oleja

  • 1 kávová lyžička paprikovej pasty

  • 1-2 polievkové lyžice medu 

  • 1-2 polievkové lyžice balzamikového octu (použila som z granátového jablka)

  • 1 polievkova lyžica marmelády (figovej, morušovej, slivkovej) 

  • 30-50 ml vody

  • Nastrúhaný parmezán 

  • Soľ, mleté čierne korenie 

Na syr

  • Plesnivý syr na grilovanie 

  • olivový olej

  • Soľ, mleté čierne korenie

  • 1 figa

  • vlašské orechy 

 

Postup

   Rúru rozohrejeme na 200 stupňov. Plesňový syr položíme na alobal a pokvapkáme olivovým olejom. Na vrch naukladáme pokrájanú figu, nasekané orechy, osolíme, okoreníme, zabalíme do alobalu a vo vyhriatej rúre pečieme približne 15 minút (záleží ako veľký syr budete mať).

Kým sa syr upečie pripravíme šalát. Ružičky kelu očistíme a najlepšie pomocou robota nastrúhame (nakrájame) najemno. Ak robot nemáte, kel nakrájajte na jemne kúsky pomocou noža. Bude to trvať dlhšie, ale jemne narezaný kel je základ. Granátové jablko očistíme, figy nakrájame a pridáme do misky ku kelu. 

Na kvapke oleja opečieme nakrájanú slaninu do chrumkava. V zatváracom pohári pripravíme zálievku, a to tak, že zmiešame 50ml olivového oleja, paprikovú pastu, med balzamikový ocot a marmeládu. Podľa potreby prilejeme vodu. Pohár zavrieme a pevne ním zatrasieme. Marináda sa tak pekne prepojí. Hotovú marinádu pridáme na panvicu ku slanine a necháme jemne prehriať. Nemusí sa už variť, iba zohriať. Hotovou marinádou prelejeme kel, premiešame a posypeme nastrúhaným parmezánom. Šalát podávame s teplým roztečeným syrom. Dobrú chuť Vaša Nela

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku.

SPÄŤ NAHOR