Šampiňónová krémová polievka
By Nelkafood
Ste hubári?? Ja nie, ale huby milujem. Dnešná doba a pulty v obchodoch ponúkajú veľmi slušný výber húb takmer celý rok. A preto nie je problém „nazbierať si“ huby od výmyslu sveta celoročne.
Jeseň sa už tradične spája s hubami. Toto obdobie ťahá mnohých ľudí do lesa hľadať tieto malé poklady. Ja osobne huby v lese nezbieram, ale skôr len obdivujem. Pre huby do tejto polievky som sa vybrala na trh, kde som si pekne po jednom povyberala.
„Milujem chutné a lahodné polievky, ktoré zahrejú v prvých jesenných dňoch.“
Prísady:
- 3 zemiaky
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- olivový olej
- 1l kuracieho vývaru
- 2dcl mandľového mlieka
- 400g šampiňónov
- hrsť sušených húb
- kôpor
- soľ, mleté čierne korenie
Postup:
V kuracom vývare domäkka uvarím sušené huby s očistenými a na drobné kocky nakrájanými zemiakmi. Kým sa pripravuje základ, tak na na olivovom oleji orestujem nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a na plátky nakrájané šampiňóny. Zo základu odoberiem približne dve lyžice uvarených zemiakov a zbytok rozmixujem do hladkého krému. Do krému vložím späť zemiaky, orestované šampiňóny na cesnaku s cibuľkou, zalejem mandľovým mliekom, osolím a okorením. Nechám prevrieť a na záver pridám nadrobno nasekaný kôpor. Podávam s nasekaným kôprom, strateným vajíčkom a zakvapnuté olivovým olejom. Konzistenciu polievky si upravujete použitým množstvom mandľového mlieka prípadne vývaru podľa svojej chuti, pričom ja ju mám rada hustejšiu. Vyskúšajte túto lahodnú jesennú polievku a s receptom sa pochváľte svojim priateľom. Dobrú chuť.