Šampiňónová krémová polievka

Hubová polievka

Šampiňónová krémová polievka

nelkafood

By Nelkafood

Ste hubári?? Ja nie, ale huby milujem. Dnešná doba a pulty v obchodoch ponúkajú veľmi slušný výber húb takmer celý rok. A preto nie je problém „nazbierať si“ huby od výmyslu sveta celoročne

Jeseň sa už tradične spája s hubami. Toto obdobie ťahá mnohých ľudí do lesa hľadať tieto malé poklady. Ja osobne huby v lese nezbieram, ale skôr len obdivujem. Pre huby do tejto polievky som sa vybrala na trh, kde som si pekne po jednom povyberala.

„Milujem chutné a lahodné polievky, ktoré zahrejú v prvých jesenných dňoch.“

 

Prísady:

 

  • 3 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • 1l kuracieho vývaru
  • 2dcl mandľového mlieka
  • 400g šampiňónov
  • hrsť sušených húb
  • kôpor
  • soľ, mleté čierne korenie

 

 

Postup:

 

V kuracom vývare domäkka uvarím sušené huby s očistenými a na drobné kocky nakrájanými zemiakmi. Kým sa pripravuje základ, tak na na olivovom oleji orestujem nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a na plátky nakrájané šampiňóny. Zo základu odoberiem približne dve lyžice uvarených zemiakov a zbytok rozmixujem do hladkého krému. Do krému vložím späť zemiaky, orestované šampiňóny na cesnaku s cibuľkou, zalejem mandľovým mliekom, osolím a okorením. Nechám prevrieť a na záver pridám nadrobno nasekaný kôpor. Podávam s nasekaným kôprom, strateným vajíčkom a zakvapnuté olivovým olejom. Konzistenciu polievky si upravujete použitým množstvom mandľového mlieka prípadne vývaru podľa svojej chuti, pričom ja ju mám rada hustejšiu. Vyskúšajte túto lahodnú jesennú polievku a s receptom sa pochváľte svojim priateľom. Dobrú chuť.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR