Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

nelkafood

By NELKAFOOD

   Kreativita vyžaduje odvahu povedal Henri Matisse. Tak si dopraj tento zákusok ako sladkú bodku k zajtrajšiemu obedu.

„Lahodný, rýchly a veľmi chutný. Recept k tejto maškrtke mám od svojej svokričky, ktorá ho niekde vyčítala, pričom ani sama nevie kde. A tak sa stal neoddeliteľnou súčasťou našej sladkej kuchyne.“

Prísady:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g šľahačka
  • 110 g práškového cukru ( ja som použila stéviu)
  • 2 šálky silnej kávy
  • amareto
  • cukrárské piškóty

 

Postup:

   Krok číslo jeden: uvarím silnú kávu, ktorú nechám vychladnúť. Krém je veľmi jednoduchý. Vyšľahám mascaropne, šľahačku a cukor.  Do vychladnutej kávy pridám podľa chuti amareto. Tentokrát som ho pripravovala Davidovi ako odmenu za vysvedčenie, takže moja káva bola o amareto ochudobnená. Piškóty nakrátko namáčam do kávy tak, aby sa nerozpadli, no zároveň aby sa dostatočne napili. Ukladám do pripravenej misky a vrstvím striedavo piškóty a krém. Povrch ukončujem krémom. Dezert odložím na noc do chladničky, kde si počká kým ho pred podávaním posypem kakaom. Najťažšie na tomto dezerte je, aby stuhol a chute sa prepojili. Lebo tí moji hladoši väčšinou do druhého dňa nevydržia. Ešte jedno odporučenie: je dobre mať pripravené prísady na ďalšiu dávku – myslím, že ich budete potrebovať.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by Creawise.DIGITAL

SPÄŤ NAHOR