Tuniakove cestoviny, ktoré si zamilujete

Tuniakove cestoviny

Tuniakove cestoviny

nelkafood

By NELKAFOOD

   Neodolala som a zase som si pripravila cestoviny. Poslednú dobu sa mi veľmi žiadajú a tak som ich dnes ozvláštnila pridaním tuniaka.  Prečo tuniaka? Pretože je to dobrý zdroj bielkovín a dajú sa skvelo zamaskovať do omáčky na cestoviny.

„Do detí tak dostanem aj to čo by za normálnych okolností nikdy do úst nedali.“

   Používate aj vy takéto fígle vo svojej kuchyni?

 

Prísady:

  • olivový olej

  • maslo

  • 1 cibuľa

  • 1 až 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)

  • 1 veľká konzerva tuniaka vo vlastnej šťave

  • 1 mrkva

  • 1 dcl bieleho kvalitného vína

  • 1 plechovka fazule v paradajkovej omáčke

  • soľ, mleté čierne korenie

  • cestoviny tagliatelle (najlepšie domáce)

 

Postup:

   Vo veľkej nádobe dám variť vodu na cestoviny. Do druhej rozohriatej nádoby dám 1 lyžicu masla a 1 lyžicu olivového oleja. Pridám nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Nechám jemne opiecť a pridám nastrúhanú mrkvu. Keď sa opečie podlejem vínom jemne osolím, okorením, nechám odpariť alkohol a všetko podusiť. Následne pridám zliateho tuniaka a primiešam fazuľu. Nechám celé prehriať a medzitým uvarím v osolenej vode cestoviny. Hotové cestoviny zlejem (trochu vody si nechám keby bolo potrebné zriediť omáčku na cestoviny) a primiešam k omáčke. Celé premiešam a hneď podávam. Môj typ je pri podávaní posypať nasekaným kôprom. Robievate si takéto rýchle dobroty aj vy? Podeľte sa so mnou o ne v komente. Dobrú chuť Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR